Lavoor HBG werd derde.
Lavoor HBG werd derde. Foto: Hieronymus

Schoolzwemkampioenschappen wederom succesvol

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Ongeveer 50 leerlingen van scholen uit Roosendaal en omstreken verzamelden zich bij Zwembad De Stok voor de schoolzwemkampioenschappen 2020. Dit evenement word jaarlijks georganiseerd door de vrijwilligers van ZPV Hieronymus uit Roosendaal.

Totaal waren er 10 teams aanwezig, van verschillende scholen. Lavoor Morelberg, Roosendaal. Lavoor HBG - Roosendaal, Gummarus - Steenbergen, De Wingerd – Roosendaal, IKC Lodijke - Bergen op Zoom. Kinderen die mee wilden doen, maar niet genoeg medeleerlingen konden strikken, werden verdeeld over enkele Fun-teams.

De meeste deelnemers waren goed voorbereid. Ze mochten immers al enige keren een echte zwemtraining meedoen, begeleid door officiële trainers.

Wedstrijd
We begonnen de middag buiten met een warming-up om de spieren alvast een beetje op te warmen. Daarna gingen alle kinderen naar binnen om zich klaar te maken voor de wedstrijd.

Het bad was omgebouwd tot een echt zwemstadion: muziek, tijdwaarnemingsplaten, echte officials en een digitaal scorebord waren voor dit kampioenschap beschikbaar.

Na de presentatie van de scholen konden de deelnemers om half twee de startblokken op om zo hard mogelijk te zwemmen.

Iedereen zwom de vrije slag en de rugslag en er was een estafette vrije slag. De spannende strijd tussen de scholen werd afgesloten met een ludieke estafette. Daarna kon het puntentellen beginnen en maakten de deelnemers zich op voor de prijsuitreiking. Iedereen kreeg een certificaat en een herinneringsmedaille. En natuurlijk was er een mooie beker en medaille voor de eerste 3 scholen.

Scholenstrijd
De scholenstrijd is gewonnen door Gummarus 1 uit Steenbergen. Op de tweede plaats De Wingerd uit Roosendaal en de mooie derde plek werd behaald door Lavoor HBG 1, Roosendaal. Maar natuurlijk werd er keihard en heel goed gezwommen door alle kinderen. Het was een gezellige, sportieve middag!

Voor de complete uitslag kunt u kijken op https://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/20200215SZK/

Meer informatie over Hieronymus: www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus zij hebben altijd plaats voor nieuw jong talent.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief