Schilderij van Mieke Robben. FOTO VERA DOLSTRA-JEUKENS
Schilderij van Mieke Robben. FOTO VERA DOLSTRA-JEUKENS Foto: Vera Dolstra-Jeukens

Nieuwe tentoonstelling CuMaWo is officieel geopend

Algemeen

WOUW - In Markant in Wouw werd zondag 16 februari de nieuwe tentoonstelling van stichting CuMaWo geopend, onder muzikale begeleiding van Saxoranje.

Met trots stellen wij aan u voor: de bekende Bredase portretschilderes Mieke Robben en de getalenteerde Wouwse edelsmid Kiona van Herwijnen.

Sterren op Doek
Mieke zou u kunnen kennen van het tv-programma “Sterren op het Doek”, waar zij Matthijs van Nieuwkerk vereeuwigde. Ook heeft een van haar werken gehangen in het Rijksmuseum. Ze is een gepassioneerd kunstenaar. Haar portretten zijn persoonlijk, kleurrijk en altijd goed getroffen. Een ruime selectie van haar werken is nu in Wouw te zien.

Kiona heeft haar atelier in de Bergsestraat in Wouw, waar zij de meest uiteenlopende sieraden creëert. O.a. de Delftse gietmethode is een door haar geliefde techniek. Ook prachtige combinaties met hout of scherven kunt u in Markant komen bewonderen. De sieraden in de vitrines zijn speciaal voor deze expositie vervaardigd.

De expositie is elke zondag gratis te bezoeken t/m 26 april. Edelsmid Kiona van Herwijnen is zelf aanwezig op 23 februari, 15 maart, 12 en 26 april.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief