Afbeelding
Foto: Meike van Wezel

Inspiratiemiddag voor de Week voor de Gezonde Jeugd

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL – De Week voor de Gezonde Jeugd staat gepland van 16 tot en met 20 maart en wordt steeds meer een begrip in Roosendaal. Ter voorbereiding op deze week organiseert JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) op 4 maart van 14.30 tot 17.00 uur een inspiratiemiddag voor professionals en vrijwilligers in het basisonderwijs en de kinderopvang. Deze bijeenkomst is gratis en vindt plaats in Parrotia i.s.m. Bibliotheek West-Brabant. 

We willen allemaal dat kinderen gezond en veilig op kunnen groeien. Toch bevinden kinderen zich ongemerkt in een omgeving, waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) het meest voor de hand liggen. Samen met scholen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en veel lokale professionals maken we stapje voor stapje gezonde keuzes en een gezonde leefomgeving voor kinderen gewoon. Vergeet dus de Week voor de Gezonde Jeugd niet in de agenda te zetten en bekijk hoe jouw organisatie deze week aandacht kan vragen voor het maken van een gezondere keuze. 

Inspiratiemiddag 4 maart

Elk jaar organiseert JOGG een inspiratiemiddag voor basisonderwijs en kinderopvang om aandacht te vragen voor deze gezonde omgeving. Deelnemers kunnen workshops volgen als Bewegend leren, Opgroeien met de kracht van media, De moestuin als leslokaal en Vergroten van ouderbetrokkenheid. Daarnaast is er een infomarkt, waar deelnemers veel kennis kunnen ophalen en praktijkideeën met elkaar kunnen uitwisselen. Aanmelden voor deze middag is mogelijk tot vrijdag 28 februari via m.vanwezel@ssnb.nl. 

Wij horen graag welk initiatief jouw organisatie, school of bedrijf op de planning heeft staan in de Week voor de Gezonde Jeugd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief