Afbeelding
Foto: Shutterstock

Roosendaler langer vast na flinke vondst van cocaïne

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL - Een man uit Roosendaal blijft langer vastzitten in verband met de vondst van coke in een ruimte in Breda, eerder deze maand. De coke werd bewerkt en verpakt in blokken. Dat meldt het Openbaar Ministerie. 

Vermoed wordt dat de coke kwam uit een cocaïnewasserij elders en naar deze locatie werd vervoerd. In een cocaïnewasserij wordt cocaïne geëxtraheerd uit 'dragermateriaal', zoals kleding of karton en omgezet naar bijvoorbeeld cocaïnebase.

Versneden

Op de locatie in Breda die op 8 februari werd ontdekt, zou de coke worden versneden. Daarna werd de cocaïne weer geperst en verpakt, zodat het leek alsof het rechtstreeks uit Zuid-Amerika kwam. De cocaïne lijkt dan zuiverder dan het in werkelijkheid is, en levert een hogere prijs op.

Naast de Roosendaler werden nog twee mannen aangehouden: een vader en zijn zoon, de bewoners van het pand waar op de eerste verdieping een ingerichte productielocatie werd aangetroffen. De man uit Roosendaal sprong bij de inval door de politie uit het raam van die eerste verdieping, maar kon toch worden opgepakt. 

Beslag

De politie vermoedt dat op de locatie reeds honderden kilo's cocaïne waren versneden, gezien de materialen en de verpakkingen die werden gevonden. De politie vond bij de inval zo'n 30 kilo cocaïne. Op goederen, waaronder designerartikelen en voertuigen is beslag gelegd.

De mannen zijn deze week voor de raadkamer verschenen en blijven negentig dagen langer vast. Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief