De winnaars van Puitelaand et talent 2020.
De winnaars van Puitelaand et talent 2020. Foto: M Poldermans

Puitelaand et talent 2020

Sport en vereniging

HEERLE - Na het kijken naar de leutige optocht in Moerstraten, haasten te Puiten zich weer snel terug naar Gasterij de Afspanning. Want Puitelaand et talent stond weer op de agenda. Dat Puiten vele talenten hebben bleek wel weer deze middag.

Prins Ruben, Nar Cobus, Pliesie d’n Kwaoker en Grootste Boerin Fientje Flits namen plaats achter de jurytafel. De presentator van deze dag gaf meerdere malen aan dat hij blij was dat hij niet in de jury zat want wat was het moeilijk. Want dit jaar was het niet alleen playback, maar ook toneel, dans en live zingen op het programma. Faela Deyzen kwam met haar gitaar een geweldig eigen gemaakt nummer ten gehore brengen. Hiermee kreeg ze de hele zaal stil en dat is in Puitelaand uniek. Maar ook de Puitinnen Jasmijn en Lynn kregen dit voor elkaar met hun rondleiding in de dierentuin. Ook waren er super goede playback acts van Martijn met Blij in de rij/mosterd na de maaltijd en Delano, Finn, Renzo en Stijn als de Puiterockers.

Nienke en Fenna kwamen laten zien dat ze heel goed konden dansen op het Puitelied van dit jaar. Prins Ruben heeft aan deze twee dames de belofte gedaan om de gehele carnaval, wanneer het Puitelied gespeeld zou worden, dat zij bij hem op het podium mogen staan om deze dans te laten zien. Als laatste waren er ook nog drie volwassenen acts welke erg leutig waren. De Kastanjebabes en de Foute Spicegirls waren geweldig in hun optreden maar ook Jacco was weer van de partij. Over zijn optreden kan alleen gezegd worden dat het begon op een toiletpot. De rest kan aan hem zelf gevraagd worden, maar het was een geweldige Plee-back act. Ook dweilband Puitegewòòn kon niet ontbreken op dit feestje.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking was als volgt op de 1e plaats de Puiterockers Delano, Finn, Renzo en Stijn. Op de 2e plaats Jasmijn en Lynn met de rondleiding in de zoo en op de 3e plaats Martijn Bogers met blij in de rij/mosterd na de maaltijd. Faela kreeg een eervolle vermelding en de vraag of zij volgend jaar op het ouderenbal zou willen komen optreden, want Puitelaand is fan van haar geworden na Puitelaand et talent 2020! De foto’s van al deze optredens zijn te bekijken op www.puitelaand.info.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief