Foto:

Oek de Jong naar Roosendaal tijdens Boekenweek

ROOSENDAAL - Tijdens de Boekenweek, van 7 tot en met 15 maart, komt Oek de Jong naar Roosendaal. Op donderdagavond 12 maart is hij te gast in Bibliotheek West-Brabant. Oek de Jong is uitgenodigd naar aanleiding van het verschijnen van zijn laatste boek Zwarte schuur en zal worden geïnterviewd door Kees Vermeeren.


Oek de Jong (1952) studeerde kunstgeschiedenis, doceerde aan de universiteiten van Leiden en Berlijn en debuteerde in 1977 met Opwaaiende zomerjurken. In 2002 verscheen Hokwerda's kind dat bijzonder goed werd ontvangen. In Pier en oceaan wordt de lezer het verhaal ingezogen van Abel Roorda, zijn gelovige ouders en zijn grootouders. Pier en oceaan is de roman van het Hollandse water: van roerloze veenplassen tot de zee die door de paalhoofden op de Zeeuwse stranden stuift.

Afgelopen najaar verscheen Zwarte schuur over de schilder Maris Coppoolse, die het op het eerste gezicht gemaakt heeft met een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum. Maar waar een geheim uit zijn jeugd hem op de proef stelt. Een gesprek over kunst, ongemak, jeugd, het huwelijk, Zeeland, Amsterdam en meer.

Aanvang 19.30 uur (deur open om 19.00 uur) bij Bibliotheek West-Brabant, Markt 54 in Roosendaal.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>