Foto: Remko Vermunt

Honderd dagen feest met doorkomst van Vuelta

WOUWSE PLANTAGE - Wethouder René van Ginderen heeft woensdagmiddag samen met verschillende partijen het doorkomstbord voor de Vuelta onthuld in Wouwse Plantage. Op zondag 16 augustus trekt de Spaanse wielerronde door de gemeente Roosendaal en hoewel de renners misschien binnen een kwartier de gemeente weer uit zijn, wil de wethouder er toch één groot feest van maken voor iedereen. Niet alleen op die zondag, maar ook in de honderd dagen voorafgaand aan de doorkomst.


Daarbij wordt hij gesteund door onder andere het Wielerplatform, VVV Roosendaal, Citymarketing en Cultuur verbindt Roosendaal, maar vooral ook door de verschillende wielercomités. Een paar van hen waren woensdagmiddag aanwezig om meer uit te leggen over hun activiteiten, waaronder ook Arian Tak. Hij vertelde wat meer over de plannen in Wouwse Plantage waar het thema luidt: 'De boulevard kleurt rood'. "Dat begint bij ons al op 2 augustus met het warmdraaien voor de Hel van de Pin, maar ook op 4 augustus tijdens de Hel van de Pin kleurt hier de boulevard helemaal rood." Kindervakantiewerk in Wouwse Plantage krijgt ook een Spaans tintje. Zo gaan de kinderen onder andere castagnetten maken, waarmee ze langs de kant van de weg de wielrenners kunnen aanmoedigen. "Het nieuwe evenemententerrein (Natuurpoort) wordt één groot strand, we gaan een feestavond organiseren, de Highland Games krijgen een Spaans tintje en zelfs de Pink Ladies Tour krijgt een rood kleurtje."

Op 16 augustus is Wouwse Plantage dan ook voor even hét hart van Roosendaal. "Dat wordt voor de gehele gemeente de centrale plek van waaruit we alles gaan regelen", stelt wethouder René van Ginderen. "Onze gasten worden uitgenodigd om naar Wouwse Plantage te komen en we zorgen er echt voor dat het langs de kant van de weg helemaal rood kleurt." Daarnaast staat er ook een groot scherm om de etappe te volgen. Maar, ook in Nispen worden tal van activiteiten georganiseerd. Vooral op zaterdag 15 augustus pakken zij flink uit onder de titel: 21 etapas de Nisipa. De inwoners en bezoekers krijgen in feite 21 verschillende etappes voorgeschoteld. "Als wielercomité proberen wij voor ongeveer de helft van de etappes een professionele invulling te regelen, maar we gaan ook in gesprek met bewoners of zij zelf iets leuks kunnen en willen organiseren." Zo organiseert het Wielercomité bijvoorbeeld een wielercafé met als spreker Luc
Suijkerbuijk. Hij won in 1989 de etappe naar Avila in de Vuelta en woont al jarenlang in Spanje (Castellon). "Maar, als je aan Spanje denkt, denk je ook aan vuur en passie dus daarom willen we ook een vuurshow organiseren, maar denk bijvoorbeeld ook aan Spaanse muziek en een dansworkshop voor kinderen."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief