Afbeelding
Foto: Google Maps

Onduidelijkheid over alternatief voor Poolse supermarkt

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal en de eigenaar van de Poolse supermarkt aan de Gastelseweg zijn in overleg geweest over een alternatief plan, waarbij de supermarkt gesloopt wordt en er nieuwbouw geplaatst wordt. Maar, onbekend is waarom dit niet is doorgaan. De VLP vraagt om opheldering.

De Poolse supermarkt aan de Gastelseweg in Roosendaal zorgt al tijden voor de nodige overlast bij een aantal omwonenden. Wildplassen, zwerfafval en geluidsoverlast zijn aan de orde van de dag. Al in februari 2019 uitten bewoners van de Gastelseweg en Jacob van Heemskerckstraat hun zorgen aan het college. Er werd een mediationtraject opgestart. "Bewoners hebben aangegeven te ervaren dat er van de beloftes die door de exploitant zijn gedaan om de overlast te verminderen maar weinig is terechtgekomen", stelt de VLP. Inmiddels zijn er twee handhavingstrajecten opgestart tegen de supermarkt én er is bekend geworden dat de eigenaar de zaak wil uitbreiden naar de naastgelegen meubelhal. "Ondanks een goed gesprek met de burgemeester, heeft het nog niet geleid tot enig uitzicht in deze patstelling." En dat terwijl er een alternatief plan is besproken dat zowel door de eigenaar als de omwonenden positief werd ontvangen.

"De VLP heeft een brief ontvangen waaruit blijkt dat de gemeente enige tijd geleden een andere optie aan de exploitant heeft voorgesteld. Uit de brief blijkt echter dat het daarna stil is gebleven rondom dit voorstel en de exploitant hier toch graag gebruik van wil maken." Een win-win situatie die blijkbaar toch is mislukt. De VLP wil weten waarom dit voorstel het niet heeft gehaald. "Heeft het college nog officieel gereageerd met betrekking tot dit alternatieve voorstel aan de exploitant en zo ja, wat is hiervan de uitkomst?'



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief