Afbeelding
Foto: Politie

Drugsvangst Roosendaal maakte onderdeel uit van mega-heroïnezaak

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

ROOSENDAAL - De 270 kilo heroïne die in november 2018 werd onderschept met als eindbestemming Roosendaal maakte onderdeel uit van een internationale heroïnelijn. Dat maakt De Telegraaf vandaag bekend. Afgelopen maandag werden de hoofdrolspelers van deze heroïnelijn opgepakt, waarmee een eind komt aan de internationale heroïnelijn.

In een loods op een bedrijventerrein in Roosendaal heeft de politie op 2 november 2018 een drugstransport onderschept. De onderschepping van alles bij elkaar 270 kilo heroïne vond plaats na samenwerking met een Italiaans rechercheteam. De drugs hadden een waarde van zo'n 4 miljoen euro. De Italiaanse politie kreeg destijds informatie doorgespeeld dat de heroïne verstopt zou zitten in een partij bouwmaterialen die vanuit Iran onderweg was naar Genua. Het team onderzocht de partij en vond daar inderdaad de heroïne. Die werd op enkele kilo's na weggehaald, waarna de partij drugs verder werd gevolgd door Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk en België om uiteindelijk, na drie dagen, aan te komen in Roosendaal.

De rechercheurs van het onderzoek naar de heroïnelijn dat de naam Horizon City draagt, richten zich op een 44-jarige man uit Dordrecht, meldt De Telegraaf. Deze man wordt later gelinkt aan een grote Iraanse heroïneproducent. Ook na de drugsvangst in Roosendaal zijn nog duizenden kilo's heroïne onderschept door de politie. Maar, afgelopen maandag werd de man uit Dordrecht opgepakt, samen met nog tien andere mensen uit België, Polen en Turkije en daarmee komt vermoedelijk een eind aan de internationale heroïnelijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief