Marouane Hamdoune kon andermaal juichen toen hij met een fantastische bal van De Voogd voor de 3-0 tekende. Foto: Arthur Verbraak

RBC knalt zich steviger op troon na overwinning op Zundert

ROOSENDAAL - RBC heeft ook haar vierde wedstrijd na de winterstop in winst weten om te zetten. Zundert, voor deze wedstrijd nog in de race om de eerste plek, kreeg vooral na rust een flinke tik uitgedeeld door de manschappen van trainer-coach Koos Waslander en lijkt voorlopig afgehaakt. Het werd uiteindelijk 5-1 met een uitblinkende Marouane Hamdoune die twee treffers en een assist voor zijn rekening nam.

In de basisopstelling was een plek gereserveerd voor Anass el Gamali, die naast Carlos Ramos in het centrum begon. Gino Pieter begon - net als vorige week in de tweede helft tegen SC Gastel - als rechtsback. Gino de Klerk kon niet in actie komen vanwege een blessure. Er werd gekozen om in een 4-4-2 formatie aan het duel te beginnen, waarbij afgewisseld Jari Rommens, Klacson Soares Wanderley en Yoran de Bruijn de twee spitsen vormden.

Zundert koos voor een behoudende speelstijl, iets wat zij in de heenwedstrijd tegen RBC ook al deden. Toen had het succes en scoorden zij binnen twee minuten de openingsgoal. Daar leek het in dit duel weer op uit te draaien. Ook toen wisten zij over de rechterkant door te breken, alleen kon nu een doelpunt ternauwernood voorkomen worden. De eerste helft was daarna vrij gezapig. RBC had moeite om een bres in de verdediging te slaan en Zundert wist met een aantal counters wel gevaar te stichten, maar grote kansen bleven uit. Bij RBC was Randy Elst gevaarlijk met twee afstandsschoten. Vlak voor de rust was de Roosendaalse ploeg wel dichtbij een treffer toen Elst Rommens bereikte die zijn inzet naar de kruising duwde, maar met een katachtige redding van de goalie van Zundert werd een doelpunt voorkomen.

Vlak voor de rust moest er nog wel een noodgedwongen wissel plaatsvinden. Mo Azaimi moest vervangen worden vanwege een blessure. Zijn plek werd overgenomen door Lars de Voogd die - net als El Gamali in de eerste helft - aantoonde ook basiswaardig te zijn. Net na de rust was het overigens meteen raak voor RBC. Via de linkerkant wist De Bruijn met een lob in de verre hoek de stand op 1-0 te brengen. De Bruijn werd bedolven onder de felicitaties en kreeg ook een applauswissel later in de tweede helft. "Ik draag het doelpunt op aan mij broertje," zo liet hij na afloop weten.

Na de 1-0 moest er noodgedwongen weer een wissel plaatsvinden. Rommens raakte geblesseerd in een duel met een speler van Zundert en werd vervangen door Hamdoune, die met luid gejuich werd begroet door de RBC-aanhang. Hamdoune had niet veel nodig om te laten zien waarom hij zo geliefd is bij de aanhang die hem vorig jaar in actie zagen: binnen zeven minuten tijd verdubbelde hij de score met een lob over de keeper. Niet lang daarna kon hij andermaal juichen toen hij met een fantastische bal van De Voogd - die eveneens fantastisch werd aangenomen door Hamdoune - voor de 3-0 tekende (zie foto).

Ruim tien minuten voor tijd wist Zundert iets terug te doen. RBC liet de teugels wat vieren en via de rechterkant schoten zij in de lange hoek raak, 3-1. Een minuut later was het echter alweer raak aan de andere kant toen een voorzet vanaf rechts binnen werd geknikt door Klacson Soares Wanderley. Vier minuten daarna werd het ook nog 5-1. Hamdoune werd bereikt aan de linkerkant en met een vlijmscherpe voorzet, een voorzet die vorig seizoen zo vaak beloond werd met een doelpunt, werd nu binnengelopen door El Gamali.

Door de overwinning en de nederlagen van SC Gastel en Terneuzen staat RBC nu met zes punten voorsprong op de eerste plek.