Afbeelding

Lokale politiek in de bres voor getroffen ondernemers

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Hoe kunnen we lokale ondernemers die het nu enorm zwaar hebben, zo goed mogelijk helpen? Die vraag stelt Kees Verstraten van de lokale VVD-fractie aan het college van burgemeester en wethouders.

Verschillende ondernemers zijn getroffen door de maatregelen rondom het coronavirus. Volgens Kees Verstraten (VVD) is het belangrijk om ook als lokale overheid te kijken wat men voor de getroffen ondernemers kan betekenen. "De Gemeentelijke belastingaanslagen voor onder meer OZB hebben de lokale ondernemers inmiddels ontvangen. Diverse ondernemers hebben door de maatregelen tegen het Coronavirus vooral problemen met acute liquiditeit", stelt Verstraten. Hij stelt daarom voor om ondernemers uitstel te geven vanuit de gemeente voor betaling van deze belastingen.

"Is het college bereid om ondernemers renteloos uitstel te verlenen voor de betaling van lokale lasten? En welke andere mogelijkheden ziet het college om ondernemers in deze te ontzorgen?", wil de VVD-fractie dan ook weten.

Overigens is de VVD-fractei niet de enige die aandacht vraagt voor het probleem. Jac Wezenbeek van de gelijknamige fractie maakt zich eveneens zorgen over de verdere verspreiding van het Coronavirus binnen onze omgeving. "Horecaondernemers komen zwaar in de problemen", stelt hij. Maar, volgens Wezenbeek is er een wet die ondernemers kan compenseren. "Gemeenten kunnen en moeten die wet uitvoeren als de situatie daar om vraagt. Als het echt minstens drie weken gaat duren voor dat dit deel van de bedrijfstak (eten en drinken) weer haar deuren kan openen, is er wel degelijk onevenredig nadeel volgens onze fractie."

Ook hij vraagt dus om een oplossing voor de getroffen ondernemers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief