Afbeelding
Foto: Screenshot Opsporing Verzocht

Daders van gewelddadige ontvoering Wattstraat eisten 20.000 euro

Door: Peter Houtepen Politie

ROOSENDAAL - De twee mannen die op dinsdag 3 maart werden aangehouden in verband met een gewapende en gewelddadige ontvoering die vorig jaar in Roosendaal plaatsvond, zijn vermoedelijk de opdrachtgevers voor de actie geweest.

Dat vertelde politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht, waarin een reconstructie van de zaak werd gegeven. 

20.000 euro

De ontvoering vond plaats op maandagavond 30 september vorig jaar. Omstreeks 22.00 drongen zes mannen een woning binnen aan de Wattstraat en bedreigden de bewoner en een andere persoon die daar aanwezig was. Het tweetal werd hierna ontvoerd in een auto en daarbij diverse keren bedreigd en geslagen. Ook werd er 20.000 euro geëist. Het duo werd die maandagnacht rond 02.00 uur in een bos bij Hoogvliet vrijgelaten. In een ziekenhuis moesten de slachtoffers behandeld worden aan hun verwondingen.

Goederen

In verband met deze ontvoering zijn door de politie doorzoekingen gedaan in de woningen van de op 3 maart aangehouden verdachten en in een kapperszaak aan het Heilig Hartplein. Bij deze doorzoekingen zijn verschillende goederen in beslag genomen. Daarnaast is samen met opsporingsambtenaren van de gemeente Roosendaal ook een controle gehouden bij andere panden aan het Heilig Hartplein.

Hennep

De politie speurt intussen nog steeds naar de zes mannen die op 30 september de woning aan de Wattstraat binnenvielen. Volgens Willem van Hooijdonk lijkt de ontvoering te maken te hebben met een conflict dat de daders met de logé van de bewoner hadden over hennep. Die logé werd samen met de bewoner ontvoerd, maar die laatste heeft niks met een zaak rond hennep te maken. Bij de behandeling van hun verwondingen in het ziekenhuis, nadat ze in het bos van Hoogvliet waren vrijgelaten, was hij er wel het slechtst aan toe. 

Zie hieronder de reconstructie van de ontvoering uit het tv-programma Opsporing Verzocht:



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief