Alle schoolexamens opgeschort in Roosendaal; 'We stellen gezondheid voorop'

ROOSENDAAL - De onderwijsbond gaat vandaag in gesprek met minister Arie Slob om te bekijken wat er gaat gebeuren met de schoolexamens. Roosendaalse middelbare scholen hebben echter zelf al een besluit genomen. Zowel de Norbertus Gertrudis Mavo als het Norbertus Gertrudis Lyceum hebben de examens (tijdelijk) stilgelegd.


"Hoewel de minister pas in de loop van de dag zijn besluit kenbaar maakt, hebben wij, in afwijking van de berichtgeving gisteren, helaas vanochtend moeten besluiten per direct te stoppen met de schoolexamens", stelt de NG Mavo. "Ervaringen op scholen die gisteren al examens hebben afgenomen, hebben duidelijk gemaakt dat, zodra grotere aantallen examenleerlingen de school binnenkomen, het nauwelijks lukt om dit op een veilige manier te laten verlopen. We balen enorm van de gang van zaken voor onze examenleerlingen, maar stellen de gezondheid van onze leerlingen en medewerkers en hun naasten voorop." Hetzelfde geldt dus ook voor het Norbertus Gertrudis Lyceum.

Het Jan Tinbergen College laat eveneens weten de schoolexamens van vandaag tijdelijk gestaakt te hebben. "Het bestuur van het JTC heeft vandaag besloten de schoolexamens op te schorten totdat er duidelijkheid is over de landelijke beslissingen en het Centraal Examen. Met ingang van dinsdag 24 maart gaan de toetsen niet door. Of later de schoolexamens hervat worden, wordt later gecommuniceerd." Het Da Vinci College had deze week en komende week sowieso geen schoolexamens op de planning staan, zij wachten de landelijke beslissingen dus even af.

De NOS meldde vanochtend al dat bronnen bevestigd zouden hebben dat de centrale examens niet doorgaan. Dit is echter nog niet officieel bevestigd door de minister.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures