Update Coronavirus: 63 patiënten overleden, 811 nieuwe patiënten

ROOSENDAAL - Het RIVM heeft vandaag bekendgemaakt dat in de afgelopen 24 uur 63 patiënten zijn overleden als gevolg van het coronavirus. Daarnaast zijn 811 mensen positief getest op het nieuwe virus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5560. Het aantal mensen dat in Roosendaal positief getest is op het coronavirus staat op 18.


Gisteren was er nog sprake van dalende cijfers, zowel bij het aantal overleden patiënten als bij het aantal nieuwe patiënten. "Dit kan per dag verschillen om verschillende redenen. Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden.  Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn", stelt het RIVM.

In totaal zijn nu 276 mensen gemeld als overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen. "Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners."

Naar verwachting zal het effect van maatregelen pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES