Update Coronavirus: 78 patiënten overleden, 1019 nieuw besmettingen

ROOSENDAAL - In de afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 1019 nieuwe besmettingen en 78 overleden coronapatiënten gemeld. Dat blijkt uit de laatste update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Volgens de nieuwste cijfers zijn er 24 mensen uit de gemeente Roosendaal officieel besmet.


Het totale aantal van positief geteste patiënten staat nu op 7431 en het aantal gemelde overleden patiënten op 434. In totaal zijn er nu 2151 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Volgens het RIVM is het aantal overledenen én het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen minder snel toegenomen dan je zou verwachten. "Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week  zijn deze effecten beter te duiden."

De meeste positief geteste personen wonen nog steeds in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES