Foto: Alois Van Mingeroet

Rijkswaterstaat waarschuwt: 'Mogelijk meer dieren op de weg door weinig verkeer'

ROOSENDAAL - Sinds de invoering van zoveel mogelijk thuiswerken en thuis blijven als gevolg van de coronacrisis is er veel minder verkeer op de wegen. Daar staat een stijging tegenover van een andere 'weggebruiker', namelijk (wilde) dieren. Dat meldt Rijkswaterstaat.


"De oproep van de overheid om vanwege het coronavirus thuis te blijven lijkt effect te hebben", stelt Rijkswaterstaat. "Het gevolg is dat er zelfs tijdens de spits vrijwel geen drukte is."

Risico

Waar het langsrazende verkeer normaal gesproken kleine en middelgrote dieren afschrikt, komt er nu veel minder vaak een voertuig langsgereden. Dat betekent dat dieren zich steeds meer op en rond de weg laten zien en dus mogelijk een risico vormen voor het verkeer.

Alert

Ondanks de relatief lege snelwegen is het dan ook belangrijk dat weggebruikers alert zijn. "Dieren zijn onvoorspelbaar en kunnen, als zij zich veilig wanen, plotseling oversteken. Let dus tijdens je rit goed op de weg én op de berm om de kans op een aanrijding te voorkomen."

Peter Houtepen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>