Afbeelding
Foto: Politie

Roosendaler (31) opgepakt met bijna 10.000 euro aan contant geld bij zich

Door: Peter Houtepen Politie

ROOSENDAAL - Een 31-jarige man uit Roosendaal is donderdagavond bij een verkeerscontrole in Breda aangehouden op verdenking van witwassen en identiteitsfraude.

De man legitimeerde zich bij de controle op de Backer en Ruebweg in Breda met een rijbewijs dat op naam stond van een 22-jarige man uit Willemstad, maar hij leek helemaal niet op de persoon op de foto. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de verdachte hen een vals identiteitsdocument had overhandigd, werd hij aangehouden.

Fouillering

Tijdens de fouillering werd bij de man bijna 10.000 euro aan contant geld aangetroffen, vermoedelijk afkomstig van witwaspraktijken. De auto waarin hij reed is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Rijbewijs

Op het bureau bleek de man een 31-jarige Roosendaler te zijn. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook bleek hij al eerder te zijn aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs. Verder werd duidelijk dat de man nog veel openstaande boetes had voor een totaalbedrag van bijna 6.400 euro.

Cel

Als het witwassen niet bewezen kan worden, kan het in beslag genomen geld gebruikt worden om die boetes te betalen. Tot slot bleek de man zich niet aan schorsende voorwaarden te hebben gehouden. Hij is in de cel gezet voor nader onderzoek en verhoor.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief