Foto: Archief de Bode

Bravis: 'Eerste coronapatiënten ontslagen van IC'

ROOSENDAAL - Het Bravis ziekenhuis verwacht dat vandaag de eerste patiënten met het coronavirus ontslagen kunnen worden van de Intensive Care. Dat meldt het ziekenhuis in de dagelijkse update.


In het Bravis ziekenhuis lagen vandaag rond het middaguur 45 patiënten met bewezen corona, zeventien van hen worden verzorgd op de IC. Dat aantal is in de afgelopen dagen alleen maar opgelopen, maar het lijkt er volgens het ziekenhuis op dat de eerste patiënten nu voldoende hersteld zijn om terug te kunnen naar de kliniek. En dat is goed nieuws. De Intensive Care van het Bravis ziekenhuis heeft normaal een capaciteit van 24 bedden, waarvan 20 voor coronapatiënten. Dat aantal was bijna bereikt en daarom werd zondag bekend dat het aantal IC-bedden werd uitgebreid naar 30, waarvan 24 voor coronapatiënten.

Helaas is er ook slecht nieuws te melden. In de afgelopen 24 uur zijn er twee coronapatiënten overleden. Daarmee komt het totaal aantal overleden personen in het Bravis ziekenhuis op 11.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES