Afbeelding
Foto: Gail Jeremiasse

PvdA wil doorpakken met plan voor drie treinstations in West-Brabant

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Als het aan Paul Klaver van de lokale PvdA-fractie ligt, wordt het plan om drie nieuwe treinstations te realiseren in West-Brabant met urgentie opgepakt. Daarbij moet de gemeente Roosendaal aansluiting zoeken bij de Regio West-Brabant. 

Als het aan Arriva en vier andere partijen uit het openbaar vervoer ligt komen er drie stations bij: Bergen op Zoom Markiezaat, Roosendaal-West en Hoeven/Sint-Willebrord. De vervoersmaatschappijen hebben hun krachten gebundeld in de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland en hebben een plan neergelegd bij de minister voor de realisatie van deze treinstations. "De bevolking groeit en de mobiliteitsbehoefte groeit mee. Wil Nederland in 2030 nog mobiel zijn, dan zijn maatregelen in 2020 noodzakelijk." De plannen die de vijf partijen voorstellen zouden uiteindelijk in 2030 gereed kunnen zijn.

Nieuwe stations

Op het traject Vlissingen - Breda moeten drie extra stops worden toegevoegd. "In West-Brabant is ruimte voor drie nieuwe stations: Hoeven-Sint Willebrord, Roosendaal West en Bergen op Zoom Markiezaat. Reizigers van of naar die plaatsen krijgen daardoor kortere reistijden naar de rest van Nederland." Vooral voor de stations Roosendaal-West en Bergen op Zoom Markiezaat zien ze een mooie toekomst. "In Roosendaal West zien wij kansen voor een nieuw station, vooral ook omdat daar het nieuwe regionale Bravis Ziekenhuis wordt gebouwd." Het station in Bergen op Zoom zou vooral kansen en mogelijkheden moeten bieden aan de meer excentrisch gelegen wijken Bergse Plaat, Augustapolder, Langeweg en Nieuw Borgvliet.

Het plan spreekt de lokale PvdA-fractie enorm aan. "Meer stations geven de RegioSprinter meer 'vlees op de botten'." De PvdA-fractie wil dan ook weten of en zo ja, hoe de gemeente Roosendaal dit op gaat pakken, zodat het mobiliteitsdossier verder kan rijden?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief