Afbeelding

Gemeente start met sloop van Stadskantoor

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Wethouder Cees Lok en gemeentesecretaris Elmar Franken hebben dinsdagochtend de eerste handelingen verricht van de sloop van het oude Stadskantoor. Die handelingen bestonden uit het onthullen van een bouwbord en het demonteren van een kozijn. "De start van de sloop is een belangrijke stap in het traject naar een nieuw HUIS van Roosendaal. Tot nog toe maakten we vooral plannen en plaatjes. Nu zijn we eindelijk ook fysiek begonnen met de verbouwing. De handen gaan nu echt uit de mouwen. Actie. Daar houden we van in Roosendaal", aldus wethouder Cees Lok.

Vooralsnog kan alleen gestart worden met het slopen van de binnenkant van het gemeentehuis. Er loopt namelijk nog een onderzoek naar de aanwezigheid van vleermuizen in het pand. "We zijn de aanwezigheid van de vleermuizen in het pand nog aan het onderzoeken, en hebben ondertussen allerlei maatregelen getroffen om de vleermuizen een alternatief onderdak te bieden", stelt Elmar Franken. Zo zijn er in de directe omgeving 26 nestkasten opgehangen om ze te lokken. "Zodra de onderzoeken zijn afgerond en de maatregelen akkoord bevonden, verwachten we de vergunning van de Provincie Noord-Brabant om ook met de sloop van de buitenkant te kunnen starten," aldus Franken. Naar verwachting wordt dat ergens rond september van dit jaar.

Duurzaamheid

De komende tijd gaat de aannemer dus vooral aan de slag met de binnenkant en dat gebeurt op een duurzame manier. Er is gekeken in hoeverre bestaande materialen uit het Stadskantoor in de nieuwe huisvesting een plek kunnen krijgen. "Zo bouwen we behalve aan een uitnodigend en transparant, ook aan een duurzaam HUIS van Roosendaal," aldus Lok. Zo wordt het gedemonteerde kozijn, net als alle andere bestaande kozijnen, duurzaam hergebruikt en verwerkt tot tafelblad of vloer in het nieuwe HUIS van Roosendaal. "Het aannemersbedrijf heeft een goede reputatie op het gebied van duurzaam slopen en dat was een belangrijk criterium in de aanbesteding," aldus de wethouder.

Corona

Vanzelfsprekend houdt ook de aannemer zich aan de corona-regels die momenteel voor iedereen gelden. Verder hebben de coronamaatregelen geen directe gevolgen voor de sloopwerkzaamheden, net zoals voor werkzaamheden in de rest van de bouwsector.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief