Afbeelding

Bravis gaat eigen medewerkers weer testen op Coronavirus

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Medewerkers van het Bravis ziekenhuis kunnen vanaf deze week weer getest worden op het coronavirus. Laboratorium Microvida start met een nieuwe machine waarmee meer en sneller testen geanalyseerd kunnen worden. 

Op 13 maart werd voor het laatst gemeld hoeveel medewerkers positief getest waren op het coronavirus. De tien medewerkers die toen positief getest zijn, konden allemaal naar huis in thuisisolatie. Sindsdien zijn er geen medewerkers meer getest, maar daar komt deze week verandering in. "Eerder was die mogelijkheid er gewoon niet, maar met deze machine is die mogelijkheid er wel", legt een woordvoerder van het ziekenhuis uit.

Cruciale afdelingen

Met dit apparaat is het namelijk mogelijk om circa 1000 monsters per dag te verwerken. "Medewerkers met forse luchtwegklachten en/of koorts worden getest, evenals medewerkers van de Spoedeisende Hulp, Intensive Care en de cohortafdeling met milde klachten." Zo wil het ziekenhuis ongerustheid die mogelijk leeft onder medewerkers, maar ook onder gezins- en familieleden wegnemen. "Die ongerustheid is begrijpelijk, maar niet nodig."

Extra medewerkers

Het aantal medewerkers op die afdelingen is de afgelopen periode flink gegroeid. De IC-capaciteit is niet alleen qua bedden flink toegenomen, maar ook qua medewerkers. Onder normale omstandigheden heeft het Bravis ziekenhuis 15 IC-bedden. Dat aantal is verdubbeld naar 30, waarvan 24 bedden voor coronapatiënten. De anesthesiemedewerkers, operatieassistenten en verkoeververpleegkundigen van de OK's zijn nu aan het werk op de Intensive Care. Apothersassistenten helpen bij het gereedmaken van de medicatie en de logistieke medewerkers zijn vaker op de IC te vinden, omdat de behandeling van coronapatiënten veel meer medicijnen en materialen vergt.

Totaal aantal coronapatiënten

In totaal lagen in het Bravis ziekenhuis dinsdag 49 patiënten met bewezen corona. Daarvan zijn 8 patiënten afkomstig uit andere ziekenhuizen. In het afgelopen etmaal zijn helaas opnieuw 2 coronapatiënten overleden. Het totaal aantal overleden patiënten met corona komt daarmee in het Bravis ziekenhuis op 13 personen. Het totaal aantal patiënten met coronavirus dat is ontslagen uit het ziekenhuis is opgelopen tot 43 personen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief