Impressie van de zonnepanelen op het vernieuwde Klooster Mariadal
Impressie van de zonnepanelen op het vernieuwde Klooster Mariadal Foto: Wurck & Bedaux de Brouwer

VVD wil uitstel van plannen voor Groot-Mariadal; 'Eerst bewoners goed informeren'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Op welke manier worden bewoners geïnformeerd over de plannen rondom Groot Mariadal nu er geen bewonersavonden georganiseerd kunnen worden in verband met het coronavirus? Dat wil Anneke Eijck (VVD) weten van het college van burgemeester en wethouders.

Het gebied 'Groot Mariadal', dat bestaat uit het voormalige klooster, het Stadskantoor en de scholen aan de Kloosterstraat, krijgt steeds meer vorm. Eerder werd al een visie opgesteld over hoe dit gebied er ongeveer uit moet komen te zien, maar om dat plan verder uit te kunnen werken moet er ook een bestemmingsplan worden opgesteld. Het voorontwerp daarvan komt ter inzage te liggen zodat iedereen er zijn mening over kan geven. Daarnaast zouden er ook twee bewonersavonden georganiseerd worden, waarop omwonenden bijgepraat zouden worden over de plannen. Maar, die lijken geen doorgang te vinden vanwege het coronavirus. Ondertussen liggen de plannen wel ter inzage, maar wordt het dus lastig voor inwoners om bezwaar te maken.

"Bijzondere tijden brengen bijzondere problemen met zich mee en geplande procedures moeten in tijden van een crisis worden omgegooid of uitgesteld; wij hebben hiervoor alle begrip", stelt Anneke Eijck. "Het mag echter naar de mening van de VVD er niet toe leiden dat noodzakelijke informatievoorziening aan burgers (bewonersavonden) achterwege wordt gelaten, terwijl de officiële inspraakprocedure wel wordt gestart." De VVD-fractie wil dan ook weten op welke manier bewoners nu geïnformeerd worden én of de gemeente bereid is om de procedure uit te stellen tot na de bewonersinformatie-avonden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief