Corrie ruilt haar laarzen even in voor hoge hakken
Corrie ruilt haar laarzen even in voor hoge hakken

Corrie (25) in finale van Miss Beauty of Noord-Brabant

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Was het als klein meisje haar grootste droom om model of Miss te worden? Nee, dat zeker niet. Maar nu de 25-jarige Corrie van Leerzem is doorgedrongen tot de Miss Beauty of Noord-Brabant-verkiezing, gaat ze vol voor de winst. "Dit is zo ver uit mijn comfortzone en dat maakt het juist heel erg leuk", vertelt de Roosendaalse.

De 25-jarige Corrie van Leerzem werkt al bijna vijf jaar in een varkenshouderij. Zelf komt ze niet uit de agrarische sector, maar ze is gegrepen door het vak en zet zich nu voor de volle honderd procent in voor de sector. "Als je eenmaal in dat wereldje zit, dan kom je er niet meer uit", lacht ze. Haar grootste droom: een eigen varkensboerderij. "De afgelopen jaren heeft de agrarische sector best wat klappen gekregen, vooral vanuit de media. Dan voel je je toch al snel aangesproken, terwijl ik juist sta voor wat wij doen." Constant het gevoel jezelf en de sector te moeten verdedigen, kost behoorlijk wat energie. Energie die wellicht op een nuttigere manier te besteden is. "Terwijl wij juist bezig zijn met de wereldbevolking voeden. Daar zet ik me constant voor in en misschien ben ik uiteindelijk mezelf daarin ook wel wat verloren."

Selectie

En daarom was het even tijd voor iets compleet anders. "Ik wilde even weer tot mezelf komen, mezelf analyseren en mezelf op een andere manier uitdagen. Via een vriendin kwam deze missverkiezing op mijn pad en dat lag zo ver uit mijn comfortzone, dat ik me juist heb ingeschreven." Maar, Corrie was niet de enige. In totaal schreven zo'n driehonderd meiden uit Noord-Brabant zich in voor de casting, daarvan werden er honderd uitgenodigd en uiteindelijk zijn er 38 meiden geselecteerd voor de finale van Miss Beauty of the Netherlands. "Ik had helemaal niet verwacht dat ik geselecteerd zou worden. Dus hoe ver ik nu ook kom, dit kan alleen maar iets moois met zich meebrengen."

Positief nieuws

Een geringe tijd heeft Corrie haar deelname verzwegen voor vrienden en familie. "Ik ben best nuchter en realistisch ingesteld en dit is niet iets wat veel mensen bij mij zouden bedenken." Corrie is dan ook niet zoals de gemiddelde Miss-deelneemsters. "Ik wil met mijn deelname laten zien dat het ene het andere niet uit hoeft te sluiten en dat buiten je comfortzone stappen je tot nieuwe en mooie ervaringen kan leiden." De titel Miss Beauty of Noord-Brabant is voor meiden tussen de 19 en 27 jaar oud, maar Corrie is dit jaar de oudste deelneemster. "Ik ben dus met mijn 25 jaar de oudste bok van de groep en ik kijk dan ook met volle bewondering naar de andere jongere deelneemsters." Overigens zetten alle finalisten zich deze periode in voor de LINDA.foundation om zo kinderen die onder de armoedegrens leven een extraatje te kunnen geven. Corrie heeft in samenwerkingen met Non Plus Ultra in Woensdrecht plannen voor een grootschalig benefietdiner met livemuziek. "Maar dat wordt tijdelijk uitgesteld vanwege het coronavirus."

Spannende ontspanning

Om kans te maken op de titel Miss Beauty of Noord-Brabant moet er zoveel mogelijk gestemd worden op Corrie. "Ik probeer natuurlijk mijn eigen netwerk in te zetten, zowel vrienden en familie als mensen uit de veehouderij, maar ik hoop dat ook andere mensen op mij willen stemmen." Vanwege het coronavirus is nog onduidelijk wanneer de finale precies gehouden gaat worden, maar tot die tijd kan in ieder geval nog gestemd worden. Mocht Corrie de volgende Miss Beauty of Noord-Brabant worden, dan gaat ze door naar de landelijke Miss Beauty of the Netherlands. "Als je meedoet, dan wil je natuurlijk ook winnen. Maar voor mij is dit ook een hele spannende ontspanning. Ik probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen en daarom wissel ik mijn laarzen en overall even in voor hoge hakken en een glinsterende galajurk!"

Stemmen

Wil jij je stem uitbrengen op Corrie van Leerzem? Dat kan. Sms Poll Noordbrabant Corrie naar 3010.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief