Afbeelding
Foto: Google Maps

City Bioscoop maakt plaats voor huurappartementen voor starters en studenten

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Joost Konings (Vastgoedontwikkelaar) en Mirjam en Carlo Lambregts hebben afgelopen week de koopovereenkomst getekend van de oude City Bioscoop aan de Brugstraat/Lyceumlaan. Koninvest gaat hier in de toekomst ruim veertig huurappartementen voor éénpersoons huishoudens creëren. 

"We zijn achter de schermen druk bezig met het regelen van alle vergunningen", vertelt Joost Konings van Koninsvest. "Daar heb je een heel dossier voor nodig, maar dat willen we binnen drie maanden indienen." Daarna duurt het naar verwachting nog ongeveer drie maanden voor de vergunningen daadwerkelijk binnen zijn, dat zou betekenen dat Koninvest vanaf oktober 2020 officieel aan de slag kan. "Mits de bioscoop dan al verhuisd is, maar daar gaan we wel vanuit."

Sloop

Voor de bouw van de veertig huurappartementen wordt ongeveer een jaar uitgetrokken. "Het is een complexer bouwproject, omdat we echt binnenstedelijk gaan herontwikkelen." Er blijft dan ook bijna niets over van de oude bioscoop. Alleen het hoge pand aan de Brugstraat, waarop nu te zien is welke films draaien, blijft in de toekomst behouden. De rest gaat allemaal tegen de vlakte. "De afzonderlijke panden hebben geen monumentale status en de kwaliteit ervan is door een reeks verbouwingen onvoldoende voor herbestemming."

Nieuwbouw
De Brugstraat is natuurlijk een historische straat met een kenmerkend uiterlijk. Daar is ook rekening mee gehouden in het nieuwe ontwerp. Hoe het pand er precies uit komt te zien, wil Konings nog niet naar buiten brengen. "Dat moet eerst nog goedgekeurd worden door de welstandscommissie." Maar, hij wil wel een tipje van de sluier oplichten. "In de Brugstraat gaan we werken met het zogenaamde pandje-pandjesysteem. Het lijkt dus alsof er meerdere panden staan, maar het wordt één complex." Aan de kant van de Lyceumlaan wordt juist gekozen voor een ander uiterlijk dat matcht met de panden aan de Parklaan en het Norbertus Gertrudis Lyceum. "Je moet een beetje denken aan de Molenstraat, daar zijn grote panden ook omgebouwd naar studio's. Wij willen de locatie op een kwalitatief hoogwaardige manier herontwikkelen", stelt Joost Konings.

Doelgroep

De appartementen worden bijna allemaal verhuurd onder de liberalisatiegrens, oftewel met een sociale huurprijs. "Het worden studio's voor éénpersoonshuishoudens", ligt Konings toe. En daarbij denkt hij vooral aan jongeren die nog geen vaste relatie hebben of bijvoorbeeld studenten van het MBO of HBO. "Vanwege de strategische ligging nabij het stadscentrum, het Centraal Station en overige voorzieningen, leent deze binnenstedelijke locatie zich bij uitstek voor starters." De behoefte van de doelgroep ligt volgens Joost Konings met name op kwaliteit en betaalbaarheid, en minder op kwantiteit. De appartementen worden dan ook instapklaar. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief