Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

RIVM: Landelijk 134 patiënten overleden, 1019 nieuwe besmettingen

Door: Bregje Kop Algemeen

ROOSENDAAL - Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in ziekenhuizen in het land is 5159. In de afgelopen 24 uur zijn er dus 447 extra patiënten gemeld die in het ziekenhuis liggen. Aan het begin van de uitbraak keek het RIVM vooral naar het aantal mensen dat besmet was met het virus, maar daar is het RIVM mee gestopt.

De cijfers worden nog wel weergegeven, maar omdat niet alle coronapatiënten officieel getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die steeds genoemd worden. Ze geven daardoor een vertekend beeld. Het RIVM richt zich daarom nu meer op het aantal mensen dat in het ziekenhuis zijn opgenomen. "De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten."

Sinds de laatste update van het RIVM zijn er 134 mensen overleden aan het virus. In totaal zijn er 1173 mensen in Nederland overleden aan het coronavirus. In datzelfde tijdsbestek zijn er 1019 Nederlanders positief getest op COVID-19. Dat brengt het totaal in Nederland op 13.614.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief