Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Bravis: '49 coronapatiënten waarvan 19 op de Intensive Care'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het aantal patiënten met bewezen corona is in het Bravis ziekenhuis in de afgelopen 24 uur licht gedaald tot 49 personen. Gisteren waren dat er nog vijftig. Daarvan worden 19 patiënten op de Intensive Care verpleegd. Dat heeft het ziekenhuis vandaag bekendgemaakt in de dagelijkse update.

"In deze hectische tijd had de IC goed nieuws. Vandaag kon de eerste IC-patiënt die kunstmatig beademd werd worden overgeplaatst naar de afdeling", meldt het ziekenhuis.

Woensdag waren zes coronapatiënten zodanig hersteld dat zij naar huis mochten. Het totaal ontslagen patiënten is daarmee opgelopen tot 54 personen. Daarnaast zijn in totaal 5 patiënten vanuit het Bravis ziekenhuis overgeplaatst naar de geriatrische revalidatieafdeling van tanteLouise in Bergen op Zoom om verder te herstellen.

Hostelketen Stayokay in Bergen op Zoom heeft tien huisjes beschikbaar gesteld voor het Bravis ziekenhuis. De huisjes kunnen gebruikt worden door bijvoorbeeld familieleden van coronapatiënten die uit andere ziekenhuizen zijn overgeplaatst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief