Afbeelding
Foto: Jeroen Jonkers

Sint Norbertusparochie zet kerken open tijdens Goede Week

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Sint Norbertusparochie zet in de week voor Pasen gedurende vier dagen de deuren van de kerken open voor bezoekers. Het gaat om zowel de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade als de Sint Josephkerk in Roosendaal. Zij gaan beiden vanaf woensdag 8 april tot en met zaterdag 11 april open van 13.30 tot 16.30 uur. De Heilige Maria Hemelvaartkerk in Nispen gaat alleen open op Stille Zaterdag. 

"In alle drie de kerkgebouwen is er een looproute ingericht waarbij bezoekers de kruisweg kunnen volgen van Jezus, vanaf Palmzondag tot en met Pasen. Tijdens de stille rondgang ontvangt u een gezegend Palmtakje. Ook kunt u een kaarsje aansteken bij Maria en een bloemetje leggen bij het Passiekruis", laat de parochie weten. Vanwege de corona-maatregelen mogen er maximaal 25 bezoekers tegelijk in de kerk aanwezig zijn. Daarnaast wordt gevraagd rekening te houden met de verplichte 1,5 meter afstand, zowel binnen in de kerk als daarbuiten. Door de kerk meerdere dagen open te houden kan het bezoek meer verspreid worden.

'Wij willen delen'

Het gaat om een stille rondgang. Bezoekers kunnen dit individueel doen, of samen met het gezin maar er wordt dus geen dienst gehouden. Ook kunnen de kerken bezocht worden voor alleen een gebed of om een kaarsje aan te steken. "We vragen bezoekers om, als teken van naastenliefde, eventueel houdbare levensmiddelen mee te nemen voor de 'Wij willen delen' mand. Deze is bedoeld voor mensen die te lijden hebben onder armoede en niet (meer) in aanmerking komen voor de voedselbank. Een financiële gift voor het werk van de bezoekgroepen in de parochie en voor de Vastenactie is natuurlijk ook welkom.


Extra digitale nieuwsbrieven
Daarnaast komt de parochie met extra digitale nieuwsbrieven in de week voor Pasen. Op vrijdag vóór Palm- en Passiezondag, op Witte Donderdag, op Goede Vrijdag en met Pasen. Deze zijn ook uitgeprint in de kerken te vinden. Verder is de inhoud terug te vinden op de website (www.sint-norbertusparochie.nl) en op Facebook (www.facebook.com/SintNorbertusRoosendaal/). Hier zijn ook filmpjes te zien van de pastors, die een gebed voor de dag aanreiken of zich richten tot de kinderen van de parochie. Extra zijn verder een bijzondere kruisweg die thuis via PowerPoint kan worden bekeken en beluisterd én een gebedenboekje voor kinderen en voor volwassenen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief