Afbeelding

Gemeente goed voorbereid op warm weekend; Extra handhaving en korte lijntjes met boswachters

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Komend weekend belooft een warm weekend te worden en waar we normaal massaal erop uit zouden gaan, luidt nu het devies: blijf vooral binnen. Toch kan dat voor sommigen lastig zijn en daarom wordt er dit weekend in de gemeente Roosendaal extra handhavingspersoneel ingezet om ervoor te zorgen dat de coronamaatregelen tóch worden nageleefd.

"Laat ik vooropstellen dat de maatregelen in Roosendaal door een heel groot deel van de inwoners wordt nageleefd", stelt gemeentewoordvoerder Jeroen Steenmeijer. "Vorig weekend was het eigenlijk ook al lekker weer en toen gaven ook al veel mensen gehoor aan de oproep om vooral thuis te blijven. De maatregelen zijn goed doorgedrongen bij de mensen, we verwachten dit weekend dan ook geen problemen."

Frisse neus

Er zijn dan ook op voorhand geen parken of bossen afgesloten voor publiek. "Een frisse neus halen mag nog steeds. Alleen niet in groepsverband en het is niet de bedoeling dat het te druk wordt", legt Steenmeijer uit. Om alles in goede banen te leiden, wordt komend weekend extra handhavingspersoneel ingeschakeld om te controleren of iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. De belangrijkste regel is dan ook: houd 1,5 meter afstand. 

Korte lijntjes

"Daarnaast hebben we korte lijntjes met de boswachters van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, dus we kunnen snel schakelen wanneer dat nodig is." Dat zou kunnen betekenen dat een bos bijvoorbeeld wordt afgesloten voor bezoekers, omdat het er gewoon te druk is. "Maar daar gaan we niet vanuit."

Extra inzet

De afgelopen tijd heeft de gemeente Roosendaal sowieso al extra oren en ogen in de wijken. Zo'n twintig ambtenaren van wie het werk door de coronacrisis tijdelijk stil is komen te liggen, zijn vrijwillig ingezet als handhaver. "Zij mogen geen boetes uitschrijven, maar dat is in principe ook niet nodig. We willen echt niet meteen ons bonnenboekje erbij pakken. We gaan vooral in gesprek met de mensen en wijzen hen op de regels en dat is vaak al meer dan genoeg."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief