Afbeelding

Bravis krijgt bezoek van burgemeester Han van Midden

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Burgemeester Han van Midden heeft vrijdag een bezoek gebracht aan het Bravis ziekenhuis. Hij werd onder andere bijgepraat over de aanpak van Bravis in de coronacrisis én hij kreeg een rondleiding op de IC in Roosendaal. Daar werd hij rondgeleid door Annelies Koeken en Bas Bergmans.

Op de IC's in Bergen op Zoom en Roosendaal worden op dit moment negentien coronapatiënten verpleegd. Van Midden kreeg tijdens de rondleiding uitleg over de behandeling van coronapatiënten en sprak met IC- verpleegkundigen en OK- medewerkers over hun samenwerking. "Het team van de IC waardeerde de komst en de interesse van de burgemeester enorm", aldus het Bravis ziekenhuis.

De rondleiding maakte volgens hen veel indruk op de burgemeester. Vooral de intensiteit, maar ook de rust op de afdeling viel de burgemeester op. "Ik ben een half uur binnen geweest op de intensive care en met alle kleding aan is het ontzettend warm. Als je dan bedenkt dat mensen bijna een dagdeel achter elkaar in deze omstandigheden aan het werk zijn, dan is dat buitengewoon intens. En dat nog los van de emotionele belasting".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief