Afbeelding

Gemeente Roosendaal doet geen onderzoek naar 5G: 'We volgen landelijke onderzoeken'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal ziet geen toegevoegde waarde in een eigen onderzoek naar de effecten van het 5G-netwerk op de gezondheid van mens en dier. Dat laat het college weten op vragen van de PvdA. Paul Klaver wilde namens die partij weten hoe het college aankijkt tegen de komst van 5G in Roosendaal én of men bekend is met de risico's voor de gezondheid en leefomgeving.

"Wij volgen de ontwikkelingen over 5G op de voet en nemen de zorgen van inwoners en organisaties ten aanzien van de komst van 5G serieus", stelt het college. "Alle mobiele netwerken moeten voldoen aan internationale blootstellingslimieten voor elektromagnetische velden." En die limieten worden volgens het college op dit moment niet overschreden door het 5G-netwerk. "Maar, door een verwachte toename van het aantal 5G-bronnen is het nu niet met zekerheid te voorspellen of blootstelling in de toekomst zal veranderen." De landelijke instanties houden dan ook vinger aan de pols. 

De gemeente Roosendaal is een voorstander van verder onderzoek naar de gevolgen. "Mocht uw raad dat wensen, dan zullen wij een brief sturen aan de Tweede Kamer, waarin we aandringen op voldoende, onafhankelijk onderzoeken van de gevolgen voor de gezondheid en voor flora en fauna."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief