Afbeelding
Foto: Arthur Verbraak

Fusieclub RKSV Halsteren en RBC Roosendaal wordt: RBC-Halsteren

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL/HALSTEREN - De leden van de twee voetbalclubs RBC Roosendaal en RKSV Halsteren zijn vandaag bijgepraat over de (intensieve) samenwerking die de twee voetbalclubs voor ogen hebben. Een fusie is volgens beiden de beste optie in zowel financieel als sportief opzicht. "Dit biedt voor de toekomst het beste perspectief. Dit geldt voor onze sponsoren en verantwoordelijken voor het stadion, maar ook om zowel op zondag als op zaterdag voetballen op een hoog niveau te kunnen borgen." Naam? RBC-Halsteren.

Begin januari kondigden de twee voetbalclubs al aan met elkaar in gesprek te gaan over een mogelijke samenwerking in de toekomst. Daarbij waren meerdere varianten mogelijk, legde Jos Hack namens het bestuur van RBC Roosendaal uit. Dat kon een fusie zijn, maar ook andere samenwerkingsverbanden waren toen nog mogelijk. Een stuurgroep en verschillende werkgroepen gingen aan de slag. "Inmiddels hebben al deze werkgroepen hun ei gelegd", laten de twee besturen weten. "De besprekingen bevinden zich in de slotfase, waarbij er nu met name gekeken wordt naar het budget voor seizoen 2020-2021 en daarna. Dat is nog best een puzzel, zeker ook door de grote impact van die de Corona-maatregelen daarop hebben."

Clubkleuren

De twee besturen zijn het er over eens dat fuseren in alle opzichten de beste optie is. "Daarnaast zal de samenwerking ook financiële voordelen bieden, wat ook in het licht van de Corona-crisis een brede solide basis zal geven.  Ondanks de steunmaatregelen van de overheid hebben we alle (financiële) hulp nodig om structureel te kunnen overleven en onze doelen na te blijven streven." Ook is er al overeenstemming over de naam, de clubkleuren en het tenue. Zo gaat de nieuwe club RBC-Halsteren heten, het basistenue wordt een oranje/geel shirt met zwarte broek en zwarte kousen en op het shirt komen beide logo's te staan.

Verdeling teams

RBC-Halsteren gaat op zondag voetballen in het stadion op het niveau van Halsteren en op zaterdag gaat RBC-Halsteren (in Halsteren) voetballen op zo'n hoog mogelijk niveau. De jeugdteams die deel uitmaken van de binnen de nieuwe vereniging opgenomen Voetbal Academie (VA) worden verdeeld over 2 locaties: tot en met JO16 gaat spelen in Roosendaal en vanaf JO17 gaat spelen in Halsteren. Daarnaast komt er een zogenaamd "beloftenelftal" (JO23) die onbeperkt spelers mogen leveren aan zowel de zaterdag- als de zondag 1e elftallen. "Dit elftal wordt een cruciale schakel tussen de jeugdafdeling en de Zondag 1 en Zaterdag 1, waarbij doorstroming een zeer belangrijk speerpunt is voor de nieuwe fusievereniging."

Contributie

Hoewel er al veel overeenstemming is over de fusie, zijn er ook nog een paar onzekerheden en dan vooral op financieel gebied. Zo is men nog in gesprek over de nieuwe contributieregeling, maar ook de financiële afwikkeling. "Maar de stuurgroep verwacht dat de verenigingen eruit gaan komen. De stuurgroep RBC-Halsteren is van mening dat hier een heel mooi pakket ligt dat de combinatie veel perspectief biedt op een prima, solide toekomst."

Leden

De nieuwe club moet bij de start van het nieuwe seizoen al gerealiseerd zijn, maar dan moeten nog wel de leden officieel akkoord geven op het plan. "Het is nu onduidelijk wanneer we een Algemene ledenvergadering kunnen organiseren, vanwege de KNVB en coronacrisis, maar zodra daarover meer duidelijkheid is, dan informeren we onze leden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief