Afbeelding

RIVM: '1224 nieuwe coronabesmettingen in Nederland, 115 mensen overleden'

Door: Amber Kuijs Algemeen

ROOSENDAAL - In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland weer 1224 mensen positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal bevestigde besmettingen op 17.851. Ook zijn er weer 115 mensen overleden aan COVID-19.

Sinds de laatste update van het RIVM zijn er 1224 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal bevestigde besmettingen in Nederland op 17.851. De werkelijke aantallen zijn waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen met symptomen getest wordt in Nederland.  Van de 17.851 mensen hebben er 6875 in het ziekenhuis gelegen. Dat zijn er 253 meer dan een dag eerder.

Het RIVM meldt dat er de afgelopen 24 uur 115 mensen zijn overleden aan het virus. Onder deze personen zijn er drie patiënten in de leeftijdsgroep 25 tot 50 jaar. Bij deze mensen was er wel al sprake van onderliggend lijden. In Nederland zijn er nu 1766 personen overleden aan COVID-19. 

Verspreidingskracht neemt af

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Woensdagochtend vertelde Jaap van Dissel van het RIVM aan de Tweede Kamer al dat de verspreidingskracht van het coronavirus in Nederland af aan het nemen is. Dat is al sinds 16 maart aan het gang en die trend zet zich door. Dat is goed nieuws, maar vasthouden aan de maatregelen blijft cruciaal om die trend door te kunnen zetten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief