Afbeelding
Foto: Dijksteeke

Extra jaar subsidie voor dorps- en wijkhuizen in de gemeente Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal gaat dorps- en wijkhuizen nog een jaar langer subsidiëren volgens de huidige systematiek. Dat heeft wethouder Inge Raaijmakers bekendgemaakt. De uitrol van een nieuw financieringsmodel loopt door het coronavirus vertraging op.

Bijna twee jaar geleden werd bekend dat een aantal dorpshuizen kampt met financiële problemen. Destijds werd al gemeld dat er afzonderlijk naar de buurthuizen gekeken zou gaan worden. De afgelopen periode is dan ook door de gemeente Roosendaal onderzoek gedaan naar het toekomstbestendig maken van de buurthuizen. Daarbij werd ook gekeken naar de behoefte van inwoners in de wijken van Roosendaal en de dorpen.

"Het onderzoek is inmiddels afgerond en ligt er een advies met betrekking tot de toekomstbestendigheid van de buurthuizen en een daarbij passende ondersteunings- en financieringsstructuur", stelt wethouder Raaijmakers. Maar, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het nog niet gelukt om de resultaten van dat onderzoek terug te koppelen naar de buurthuizen en het is nog onduidelijk wanneer dat wél plaats kan vinden. 

Vervolgens vergt de uitwerking van het plan ook nog de nodige tijd en zorgvuldigheid. "Dit willen we ook doen in goede afstemming met partijen, maar volgens het subsidiebeleid dienen subsidieregelingen voor 2021 voor 1 juli te worden vastgesteld." En dat gaat de gemeente waarschijnlijk niet halen en daarom is nu besloten om te kiezen voor een overgangsjaar. "Waarbij we de buurthuizen in 2021 nog zullen subsidiëren conform de huidige verdeelsystematiek. Tweede helft dit jaar en in 2021 zullen de nodige voorbereidingen worden getroffen voor de nieuwe ondersteunings- en financieringsstructuur die dan in 2022 wordt geïmplementeerd."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief