Afbeelding

Laatste weken gaan in voor Wooncenter Roosendaal

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

(Advertorial) - Na bijna veertig jaar gaan de deuren van Wooncenter Roosendaal dicht. Eigenaren Geert Harmsen en Fred van der Pennen gaan eind mei met pensioen en daarom houden ze komende weken een opruimingsuitverkoop in het pand aan de Gastelseweg.

Geert en Fred leerden elkaar jaren geleden kennen in de kroeg. "Vrienden van ons hadden een zaak met tweedehands meubels in Breda en dat liep best goed", vertelt Geert. "Andere vrienden deden hetzelfde in Tilburg. Wij konden natuurlijk niet in die plaatsen starten, daarom besloten we de gok te wagen in Roosendaal."

Enorme groei

Zo gezegd, zo gedaan. In 1982 begonnen de twee mannen in de Wilhelminastraat met Wooncenter Roosendaal. Daarmee waren ze één van de eersten die tweedehands meubels verkochten. "Er was ontzettend veel vraag naar, de Kringloper was er toen nog niet." Al snel werd de zaak te klein en daarom verhuisden de twee mannen naar de Gastelseweg. "Vrij snel na die verhuizing zijn we ook nieuwe meubels én B-keuzes gaan verkopen." Sinds 1996 zitten ze in het huidige pand wat ze zelf hebben laten bouwen.

Vernieuwing

De komst van het onlineplatform Marktplaats zorgde ervoor dat Wooncentrum Roosendaal in die jaren steeds moest vernieuwen. "Dat heeft ons wel de das omgedaan qua tweedehands meubels, maar we hebben doorgeschakeld naar een nieuw segment." Sindsdien bedienen de heren met Wooncentrum Roosendaal zowel jong als oud. "We verkopen alles wat je nodig kan hebben in je woonkamer of slaapkamer, van een bed tot schilderijen en van relaxfauteuils tot banken."

Opruiming

De komende weken gaat alles in de uitverkoop, want eind mei moet alles weg zijn. "We hebben nog veel mooie, moderne meubels in het magazijn staan. Dat komt allemaal nog in de verkoop." Het pand is inmiddels al verkocht, dus na april is het voor de heren helemaal klaar. "We vallen niet in een zwart gat, we hebben genoeg hobby's om ons bezig te houden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief