Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Wijkagenten controleren twee personenauto's in Langdonk: processen-verbaal uitgeschreven

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ROOSENDAAL - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personenauto's staande gehouden. Er werd een proces-verbaal uitgeschreven voor een kapot achterlicht en een proces-verbaal met voorwaarde WAM-verklaring. Dat meldt wijkagent Bahadir Koçan op Twitter. 

Rond 01.30 uur viel twee wijkagenten een slingerende personenauto op in de wijk Langdonk ter hoogte van de Mathildadonk. De bestuurder bleek gedronken te hebben, maar onder het maximale limiet. Echter bleek de auto niet verzekerd te zijn. Daarom is er een proces-verbaal aangezegd met de voorwaarde van een WAM-verklaring. De bestuurder heeft nu 28 dagen de tijd om die verklaring te regelen. Met zo'n verklaring geeft de verzekeraar aan dat de auto wel verzekerd was op de datum van de RDW controle. Zo wordt een hoge boete voorkomen. 

Na deze controle viel de agenten een andere personenauto op ter hoogte van de Luciadonk. Dit voertuig reed 80 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. Ook was het achterlicht kapot en had de bestuurder geen rijbewijs bij. De politie heeft een proces-verbaal uitgeschreven voor het kapotte achterlicht. De afstand voor snelheid was te kort om die fatsoenlijk te meten, meldt de wijkagent op Twitter. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief