Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Vuelta komt in augustus definitief niet naar Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL/WOUWSE PLANTAGE - West-Brabant is zich al maanden aan het voorbereiden op de komst van de Vuelta. De derde etappe van de ronde van Spanje zou op 16 augustus door onze regio trekken en daarbij zouden ook Wouwse Plantage en Roosendaal worden aangedaan, maar dat gaat niet meer door. Dat heeft de UCI vandaag bekendgemaakt. De Vuelta wordt vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar een nieuwe datum, vermoedelijk 'ergens in november'.

De Tour de France kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan op de data die ervoor gepland stonden. Maandag kondigde president Macron namelijk aan dat alle grote evenementen tot en met half juli niet door mogen gaan. En aangezien de Tour de France op 27 juni zou beginnen, moest de Tour dus op zoek naar een alternatief. En die is gevonden: van 29 augustus tot en met 20 september. Maar, daarmee gooit de Tour de France roet in het eten voor de Spaanse ronde. Die stond gepland van 14 augustus tot en met 6 september.

Wielerkalender

De verschillende organisaties hebben daarom een nieuwe wielerkalender samengesteld, waarbij vanwege het economische belang voor de ploegen voorrang is gegeven aan de Tour de France. Die staat dus gepland van 29 augustus tot en met 20 september. Aansluitend worden in Zwitserland de verschillende WK's georganiseerd. Pas daarna kan de Ronde van Italië gereden worden en als die klaar is, dan pas mag de Ronde van Spanje verreden worden. Vermoedelijk wordt dat dus ergens eind oktober of begin november. 

Vuelta

Daarbij is het nog onduidelijk of de etappes blijven zoals ze gepland waren. De derde etappe zou namelijk vrijwel geheel West-Brabant aandoen met Breda als start- en finishplaats. De rit, 194 kilometer lang, gaat vanuit Breda eerst naar de gemeenten Alphen Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Dongen, Oosterhout en Drimmelen. Daarna verplaatst de etappe zich achtereenvolgens naar de gemeenten Moerdijk, Halderberge, de Brabantse Wal met de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht, om vervolgens via Wouwse Plantage en Roosendaal, Rucphen en Etten-Leur in Breda te finishen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief