Afbeelding

Roosendaal kent flinke stijging van WW-uitkeringen; Tien procent meer aanvragen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het aantal mensen met een WW-uitkering in Roosendaal is afgelopen maand flink toegenomen. Waren er in februari nog 1236 mensen met een uitkering, één maand later is dat met tien procent gestegen naar 1359 mensen. Dat is een toename van 123 mensen. De gemeente Roosendaal is daarmee één van de grootste stijgers in West-Brabant. 

Afgelopen maand nam landelijk het aantal nieuwe uitkeringen vooral toe vanuit de horeca en catering, uitzendbedrijven en de cultuursector. Dat is natuurlijk te verklaren door de uitbraak van het coronavirus en de 'intelligente lockdown' die de werkzaamheden stilleggen in sectoren als horeca, cultuur en sport & recreatie. Maar ook in de detailhandel en de sector vervoer & logistiek valt een groot deel van de werkzaamheden weg. Ook vanuit deze sectoren kwamen er meer mensen in de WW terecht.

Andere sectoren merken op een andere manier de gevolgen van de coronacrisis. Zo nam in zorg & welzijn de werkgelegenheid toe en daalde het aantal WW-uitkeringen. Ook in de bouw nam het aantal WW-uitkeringen nog af, een gevolg van herstel na de bouwstop in de winter. 

Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant is logischerwijs dan ook toegenomen, maar per regio zijn er grote verschillen te zien. Zo kent de gemeente Etten-Leur een stijging van 'maar' 1,7 procent en de gemeente Zundert kent zelfs een afname van 2,2 procent. Buurgemeente Bergen op Zoom heeft ook een lichte toename van 2,7 procent. Landelijk gezien is het aantal WW-uitkeringen toegenomen met vier procent en in voorgaande jaren was het aantal nieuwe uitkeringen in maart juist lager dan in februari. Zo was in maart 2019 het aantal nieuwe WW-uitkeringen 15% lager dan in februari 2019.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief