Afbeelding

PvdA wil financiële hulp en meer samenwerking voor culturele sector

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Komt er op korte en middellange termijn hulp en ondersteuning voor de culturele sector in Roosendaal? Dat wil Paul Klaver van de PvdA-fractie weten van het college van burgemeester en wethouders. De landelijke overheid komt volgens Klaver bedrijven al tegemoet, maar hij vraagt zich af waar de hulp blijft voor de culturele lokale en regionale kunst - en cultuursector?

Hij roept dan ook alle overheden, maar vooral het Roosendaalse gemeentebestuur, op om de culturele wereld te hulp te schieten met een 'robuust fonds'. "Als we nog iets van cultuur willen zien, moet er snel een noodfonds komen. Anders vallen vele organisaties en mensen in de cultuursector om." Daarbij vraagt Klaver ook om een samenwerking tussen de overheid en de culturele instanties. "Het is de vraag wat je nu zelf al kan doen om innovatief, creatief en pro actief iets te doen en te organiseren zodat kunst en cultuur blijven doorgaan!"

Klaver wil dan ook van het college weten hoe deze samenwerking op dit moment verloopt én of er dus hulp komt voor de sector. "Is er regionale afstemming geweest tussen wethouders van cultuur in West-Brabant om vanuit krachtenbundeling te opereren? En worden er in overleg met de sector afspraken gemaakt om bijvoorbeeld vanuit een gezamenlijk platform te opereren?"

Daarnaast heeft Klaver ook alle culturele instellingen in Roosendaal aangeschreven. "Onze oproep is dat men landelijk, provinciaal, lokaal komt met een steunfonds voor de culturele sector. Dit om de culturele wereld, van schouwburg tot popgroep, van danser tot museum, van acteur tot grafisch vormgever, te hulp te schieten. Uiteraard zijn wij benieuwd hoe de culturele sector omgaat met de huidige crisis." Daarom vraagt hij de cultuursector hoe het er op dit moment voorstaat en wat de vooruitzichten zijn. "Heeft u zelf nog verbindende en/of oplossingsgerichte ideeën of suggesties om met elkaar in samenwerking en gezamenlijk uit deze crisis te komen?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief