Laatste online repetitie Treze en Ebenezer.
Laatste online repetitie Treze en Ebenezer. Foto: Regisseur Tom van den Berg

Invitéater presenteert: 'De Corona Monologen'

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Vol goede moed en zonnige vooruitzichten werd er door het Roosendaalse musicalgezelschap Invitéater in januari 2020 een start gemaakt met de voorbereidingen voor de musical ‘Treze en Ebenezer”, op te voeren in de kleine zaal van schouwburg ‘de Kring’ in december 2020.

De beperkende maatregelen rondom de Corona-uitbraak hebben inmiddels echter het repetitieproces volledig lamgelegd, waardoor Invitéater zich, vanuit een gezonde realiteitszin, gedwongen voelt de voorstelling te verplaatsen naar de kerstperiode van 2021. Het bestuur, artistiek- en productie team hebben zich gebogen over alternatieven en vervolgens besloten van de nood een deugd te maken.

Voorstelling
Onder voorbehoud dat de RIVM-maatregelen in december versoepeld zullen zijn en een theaterbezoek in aangepaste vorm mogelijk is, zijn wij voornemens om een theatervoorstelling op de planken te brengen met de actuele titel: “de Corona Monologen”. Een show die voor zowel spelers als publiek volledig rekening houdt met de huidige beperkende voorwaarden.

Een tiental monologen..., theatraal neergezet en opgesmukt met zang en dans, ...vormen de basis voor dit fragmentarisch kerstverhaal over gewone mensen die van de een op de andere dag hun levens anders moesten invullen... en over hun herstellende, maar zeker ook relativerende vermogens. Een show met een vette knipoog richting het ‘nieuwe normaal’, maar zeker ook met groot respect voor hen die op welke wijze dan ook slachtoffer werden van de mondiale crisis en voor hen die alles in staat stelden om deze af te wenden.

Een voorstelling met een grote lach... en wellicht een kleine traan.

De maand mei wordt gebruikt om de show verder vorm te geven, waarna we begin juni 2020 vol herwonnen moed beginnen aan ons ‘Corona-proof’ repetitieproces. Als in december 2020 de theaters weer open zijn, zullen de voorstellingen kort voor Kerst door Invitéater worden gegeven. Voor informatie kunt u onze facebookpagina volgen: Invitéater/stichtingstimuleringpodiumkunsten en/of onze website bezoeken: www. stimuleringpodiumkunsten.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief