Op afstand wordt een high-five gegeven en de medaille uitgereikt.
Op afstand wordt een high-five gegeven en de medaille uitgereikt. Foto: OBS De Wending

Coronische Spelen: alternatieve sportdag bij OBS De Wending

Sport en vereniging

ROOSENDAAL – De Coronische Spelen op OBS De Wending zijn een doorslaand succes. Via het ouderportaal kregen ouders en leerlingen van de basisschool in Roosendaal een filmpje waarin ze mee konden doen aan de 10-kamp. Leuke sportieve opdrachten die thuis gedaan konden worden. Het mondde uit in een massale sportdag om nooit te vergeten.

Het leek allemaal in het water te vallen. De sportdag oftewel de Koningsspelen. Maar de creatieve leerkrachten van De Wending zaten niet stil en bedachten de Coronische Spelen, een tienkamp waarin de kinderen thuis aan de slag konden. Kogelstoten met rollen toiletpapier, speerwerpen met papieren vliegtuigjes, hordenlopen over wc-rollen en natuurlijk rennen en springen. En iedereen, van de kleuters tot groep 8-leerlingen zetten hun beste beentje voor om hun diploma te halen.

Na het zweten konden de kinderen op verschillende adressen een echte medaille halen. Ook dat was meteen een sportieve uitdaging. Allemaal netjes op afstand en keurig volgens de richtlijnen. De maatregelen zorgen voor veel teleurstellingen, omdat veel niet doorgaat, maar het zorgt ook voor unieke gebeurtenissen die kinderen hun leven lang nooit zullen vergeten. In dit geval de Coronische Spelen op OBS De Wending.

Over de finishlijn van wc-papier.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief