Afbeelding
Foto: Christian Traets

Drietal aangehouden voor gestolen tuingereedschap en tuinset

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

WOUW - De politie heeft woensdagmiddag drie mannen aangehouden voor diefstal. De politie kwam het drietal op het spoor door een melding van een man uit Lepelstraat.

Hij was die ochtend slachtoffer geworden van diefstal. Bij zijn woning aan de Kladseweg was woensdagochtend een tuinset gestolen. Na een opsporingsbericht via de buurtwhatsapp kreeg de man een bericht over een verdachte auto aan de Bloemendaalseweg in Lepelstraat. Toen de man ging kijken, trof hij inderdaad zijn tuinset aan. Hij belde de politie en zij hielden de auto in de gaten. "Rond 14.30 uur zagen we dat drie mannen aan kwamen rijden, waarna een van hen naar de auto liep. In deze auto stond de gestolen tuinset nog. Hij werd gearresteerd", meldt de politie. Het gaat om een 20-jarige man uit Tholen.

De andere twee mannen sloegen op de vlucht met de auto waar ze mee waren gekomen. "Hierbij ontstond een achtervolging naar Wouw, waar het tweetal aan het Bosveld werd aangehouden." Het gaat om twee inwoners (20 en 22 jaar) uit Vlissingen. Het drietal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zijn vandaag verhoord en de vluchtauto is in beslag genomen.

Gereedschappen

Naast de gestolen tuinset trof de politie in de auto nog diverse gereedschappen van het merk Stihl aan, zoals bladblazer, kettingzaag, bosmaaier, heggenschaar. De foto's staan afgebeeld in een speciaal opsporingsbericht. De vermoedelijke eigena(a)r(en) worden verzocht naar de politie te bellen: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Vermeld hierbij zaaknummer 2020101140.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief