Nieuwe kunstopdracht voor 'Ik vergeet je niet'
Foto:

Nieuwe kunstopdracht voor 'Ik vergeet je niet'

ROOSENDAAL - Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel. Júist in deze tijd vindt CultuurCompaan het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedere burger, ook voor mensen die nu in een isolement terecht dreigen te komen. CultuurCompaan lanceert in co-creatie met CC Bureau voor beeldende educatie daarom dit community artproject. Iedereen – jong en oud – wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. Opdracht vijf van dit kunstproject is: 'Een blik naar buiten'.


Benodigdheden

  • Een basisvorm zoals een doos of een blik of iets anders, schaar, lijm, oude tijdschriften, foto's, plakband, karton, lapjes, wol, vuilniszakken sluit strips en stiften.

Uitleg in stappen
1. Pak je basisvorm, is dit een conservenblik of botervloot maak deze dan goed schoon en droog.
2. Bekijk je basisvorm goed, wat wil/kun je doen? Ga je de buitenkant versieren of ga je alleen de binnenkant bewerken of misschien doe je wel allebei?
3. Ga opzoek in tijdschriften naar leuke plaatjes die passen bij jouw blik naar buiten of je blik naar binnen. Je kunt ook foto's die je zelf gemaakt hebt gebruiken of stukjes tekst uit de krant.
4. Knip of scheur de plaatjes uit en beplak je kijkdoos ermee.
5. Bevestig aan de achterkant van je uitgeknipte plaatje een strookje karton waarmee je het plaatje rechtop kunt vastplakken in het midden van je kijkdoos. Je kunt ook i.p.v. karton een stukje ijzerdraad aan de achterkant bevestigen.
6. Wanneer je een doos of een botervlootje hebt kun je hier een kijkgaatje in knippen.
7. Plak de gevonden plaatjes stevig en rechtop vast in je doos, blik of botervlootje.
8. Beplak of beschilder de buitenkant van je werkstuk met teksten, plaatjes of stof.

Tips: Je kunt in plaats van plaatjes uit een tijdschrift ook zelf voorstellingen tekenen of schilderen. De kunstwerken van de deelnemers worden in één gezamenlijk kunstwerk -een installatie- verwerkt. Als de coronacrisis voorbij is, wordt die installatie in de binnenstad gepresenteerd aan alle inwoners. Lijkt het je leuk als jouw kunstwerk ook wordt tentoongesteld? Ga dan aan de slag en meld je aan door te mailen naar info@cultuurcompaan.nl, met als vermelding 'Ik vergeet je niet'. Meer informatie op www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet of bel naar 06 30 11 84 08.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>