Afbeelding
Foto: archief

Politie houdt dankzij oplettende 79-jarige man fietsendief aan op Cinnaberdijk

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ROOSENDAAL - De politie heeft zondag met dank aan een 79-jarige fietser die de achtervolging inzette, een fietsendief aan kunnen houden. De dief is een 27-jarige Eindhovenaar. 

Een surveillerende wijkagent fietste gistermiddag rond 16.30 uur over de Chromietdijk, toen een man op een fiets hem tegemoet kwam rijden. De man trok zijn aandacht omdat er een fles uit zijn fietstas viel. De agent sprak de fietser aan en zei hem de fles op te rapen, waarna de fietser verder reed richting van het Burgemeester Godwaldtpark.

Toen de wijkagent ook verder wilde fietsen, werd hij aangesproken door twee mannen op een fiets. Zij riepen dat die man kort daarvoor een fiets had gestolen op het Dijkcentrum en ze daarom de man achtervolgden. Daarop zette de wijkagent ook de achtervolging in. De 27-jarige man uit Eindhoven werd op de Cinnaberdijk aangehouden. Zowel de 79-jarige achtervolger als de wijkagent kregen onderweg hulp van omstanders die de richting van de dief aanwezen. 

De gestolen fiets bleek van een 76-jarige vrouw uit Huijbergen te zijn. Zij ging samen met haar 79-jarige vriend uit Oudelande een boodschap doen op het Dijkcentrum. Haar vriend zou op de fiets passen, maar voordat hij besefte wat er gebeurde, sprong de dief op haar fiets. Diverse bezoekers van de winkel probeerden dat te verhinderen. Eén van hen sprong bij de 79-jarige man achterop en zette samen met hem, met succes, de achtervolging in. 

De fietsendief is meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet. Hij heeft nog geen verklaring willen afleggen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief