Afbeelding
Foto: Politie

Vermoedelijke drugsdealer (23) aangehouden na achtervolging op Burgemeester Freijterslaan

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag een 23-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de Burgemeester Freijterslaan. Hij wordt verdacht van bezit van en handel in drugs. 

Rond 15.15 uur zag een surveillerende agent een automobilist op de Burgemeester Freijterslaan door rood rijden. Hij gaf de auto, met daarin twee mensen, een volg-teken. De bestuurder leek de politieauto te volgen, maar stopte plotseling op de Burgemeester Freijterslaan ter hoogte van de oprit naar de A17.

Daar stapte de passagier uit. Hij stak te voet de oprit van de A17 over en rende de berm in. De agent zag dat hij iets bij zich had, maar kon niet zien wat. Na een korte achtervolging, waar inmiddels meerdere agenten bij betrokken waren, konden ze de 23-jarige Roosendaler aanhouden. Hij rook sterk naar hennep en had meerdere mobiele telefoons bij zich.

Vervolgens werden door de politie met behulp van een politiehond de bossages, waar de man in was geweest, onderzocht. In de bosjes werden diverse zakjes met daarin vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. Na onderzoek bleek het te gaan om hennep (5,6 gram), hasj (7,6 gram) en cocaïne (7,7 gram).

De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht. Hij is verhoord en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft een boete van 750 euro gekregen plus een boete voor lopen over de vluchtstrook. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief