Foto:

Nieuwe kunstopdracht voor 'Ik vergeet je niet'

ROOSENDAAL - Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel. Júist in deze tijd vindt CultuurCompaan het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedere burger, ook voor mensen die nu in een isolement terecht dreigen te komen. CultuurCompaan lanceert in co-creatie met CC Bureau voor beeldende educatie daarom dit community artproject. Iedereen – jong en oud – wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. Opdracht vijf van dit kunstproject is: ‘Verbinden’.


Benodigdheden

  • Schaar en eventueel een mesje
  • Zoek voorwerpen die iets zeggen over jou. Denk aan verpakkingen van wat je graag lust, gedroogde theezakjes of koffiepads, schillen van fruit, snoepjes
  • Foto’s/afbeeldingen uit tijdschriften, wol, touw, draad, ketting, lapjes stof
  • Takken, bloemen, stro, gras, bladeren, veren

Uitleg in stappen

  1. Wikkel touw/lint rondom je basis frame van karton of van hout.
  2. Weef of knoop de voorwerpen en materialen die je hebt verzameld in je weefraam vast.
  3. Verwerk alles samen tot een geheel het lijkt dan een mat of een kleed. Je mag het ook een collage noemen. Werk gerust groot, of maak van meerdere kleine werken één grote door ze aan elkaar vast te maken. Het maakt niet uit of je je werk maakt met diverse materialen of dat je alleen papieren stroken vlecht.
  4. Laat zien wie je bent! Waar je van houdt, wat je mooi vindt, wat je graag eet, etc.
  5. Zorg dat het goed vastzit.

Wil je graag meer voorbeelden zien? Bezoek dan onze website voor foto’s en een filmpje.

De kunstwerken van de deelnemers worden in één gezamenlijk kunstwerk -een installatie- verwerkt. Als de coronacrisis voorbij is, wordt die installatie in de binnenstad gepresenteerd aan alle inwoners. Lijkt het je leuk als jouw kunstwerk ook wordt tentoongesteld? Ga dan aan de slag en meld je aan door te mailen naar info@cultuurcompaan.nl, met als vermelding ‘Ik vergeet je niet’. Meer informatie op www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet of bel naar 06 30 11 84 08.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>