Afbeelding

CultuurCompaan komt met extra opdracht: 'Maak van je huis een pop-uphuis'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - In deze tijd zijn de straten en pleinen vaak leeg, maar binnen in huis is er natuurlijk wel beweging. Je woont er alleen, met zijn tweetjes of met meerdere familieleden. Het huis is misschien vol met kinderen en/of huisdieren. CultuurCompaan is aan het begin van deze ‘coronaperiode’ het project Ik vergeet je niet gestart om zoveel mogelijk mensen in die huizen creatief bezig te laten zijn. Wekelijks krijgen deelnemers kunstzinnige opdrachten aangereikt. De organisatie biedt nu een extra opdracht aan: maak je eigen pop-uphuis!

Student Jan Maarten Donkers vindt het jammer dat hij in deze tijd niet meer zomaar zijn huis uit kan om kunst te maken. Daarom bedacht hij een pop-uphuis waarbij hij samen met zijn huisgenoten zijn eigen huis tot leven bracht. Hij noemde zijn huis Hendrik. Hendrik kreeg ogen, een mond en een neus en voelde zich wat eenzaam. Hij zocht contact op afstand met de huizen om hem. Hoe? Bekijk het filmpje.

Maak je eigen Hendrik

Tover jouw huis samen met je familie om tot een eigen pop-uphuis zoals Hendrik. CultuurCompaan daagt je uit om je huis tot leven te brengen. Misschien heeft jouw Hendrik wel contact met Sofie, Fatima of Dennis van de overkant! Maak een filmpje of foto van je pop-uphuis, geef je huis een naam en stuur het naar info@cultuurcompaan.nl. Ook als je nog niet meedoet aan Ik vergeet je niet, mag je natuurlijk meedoen aan deze opdracht. Laat alle huizen van Roosendaal tot leven komen!

Ik vergeet je niet

Wil je meer informatie over hele gehele project Ik vergeet je niet? Kijk dan op www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet. Wil je eraan deelnemen, mail dan naar info@cultuurcompaan.nl en ontvang een uniek, canvas Ik vergeet je niet-tasje en natuurlijk elke week een nieuwe creatieve opdracht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief