Afbeelding
Foto: Archief

Roosendalers (16 en 25) aangehouden voor inbraak in Tilburg: mogelijk uit op drugs

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Twee Roosendalers zijn gisteravond tijdens een politieactie aangehouden. Zij worden verdacht van een (poging tot) inbraak in een woning aan het Clarissenhof in Tilburg. Een derde inbreker wist te ontkomen. De politie vermoedt dat het drietal uit was op drugs.

De afgelopen maanden kwamen bij de politie via Meld Misdaad Anoniem diverse meldingen binnen dat er vanuit een woning aan het Clarissenhof drugs gedeald zou worden. Agenten besloten daarom gisteravond het pand vanuit een onopvallend voertuig in de gaten te houden. Gisteravond zagen zij rond 23.25 uur drie mannen aankomen, waarvan er twee over een hek sprongen. Zij liepen doelgericht naar een zijraam van het door de tipgevers bedoelde huis. Een derde jongen bleef op uitkijk staan. 

Eén van de twee mannen plaatste een koevoet tegen het raam. Op dat moment kreeg de uitkijkpost de agenten in de gaten. Hij sloeg alarm, waarna het drietal op de vlucht ging. Daarop sprongen agenten de auto uit en zetten de achtervolging in. De jongen die op de uitkijk stond en één van de daadwerkelijke inbrekers werden aangehouden op de Oude Langestraat en de Minister van Sonstraat. De 16-jarige jongen en de 25-jarige man zijn meegenomen naar het politiebureau. Een derde verdachte wist te ontkomen. Een geleidster heeft met haar hond de vluchtroute van de verdachten afgezocht. In het parkje aan de Caloriestraat werd in de bosschages de koevoet aangetroffen.

Ripdeal
De politie vermoedt dat het inbrekerstrio een zogenaamde ripdeal wilde plegen en mogelijk kwamen voor drugs. Daarom is er vanochtend een inval gedaan in het pand. Tijdens die actie werd een klomp, mogelijk cocaïne, naar buiten gegooid. In het pand zijn er (sporen van) drugs aangetroffen. Ook zijn er twee mannen van 30 en 36 jaar aangehouden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief