Afbeelding

Optiek van Wely blijft investeren in de toekomst

Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL - Dat een crisis ook kan zorgen voor een frisse wind door je onderneming, bewijst Diederik van der Heijden van Optiek van Wely in Roosendaal. "Natuurlijk hebben we ellende gehad, maar ons team is nog volledig en we gaan positief de toekomst tegemoet in dit nieuwe leven mét corona."

De uitbraak van het coronavirus heeft ook zijn weerslag gehad op Optiek van Wely. Aan het begin probeerden Diederik en zijn team zich zo goed als mogelijk aan de maatregelen vanuit het RIVM te houden. Maar die maatregelen werden niet door alle klanten geaccepteerd. "We hebben zelfs te maken gehad met disrespect vanuit klanten; ze werden boos vanwege de coronamaatregelen."

Mindset
Diederik nam daarom de moedige beslissing om de winkel tijdelijk te sluiten. "Het was een lastige tijd met lastige beslissingen. Ik heb even zitten vechten, maar dit was de beste keuze." In totaal ging hij 2,5 week dicht. "Die tijd hebben we als team gebruikt om onze mindset om te schakelen en na die weken hadden we juist veel meer energie en zijn we er vol voor gegaan." Tijdens die weken werd meteen de zaak opnieuw geschilderd, er werden speciale trainingen georganiseerd voor het team en er werd zelfs geïnvesteerd in de zaak.

Investeringen
"We hebben nieuw meetapparatuur laten plaatsen", vertelt Diederik. Het gaat om drie zogenaamde AVA-units. "Normaal wordt een oogmeting gedaan met glaasjes, maar dit werkt op basis van een vloeistof." Daarmee is Optiek van Wely de enige in Roosendaal en omgeving. "Met deze apparatuur kunnen we veel nauwkeuriger meten en de klanten dus nog beter bedienen." Een gevaarlijke investering zou je kunnen denken, maar zo ziet Diederik het niet. "We zijn ook tijdens de coronacrisis blijven investeren in de toekomst."

Collectie
Zo is ook de collectie up-to-date gehouden. "Ik ga geen oude zonnebrillen of oude modellen verkopen. Natuurlijk is het zuur, want we hebben een enorm mooi voorjaar gehad waarop je normaal veel zonnebrillen verkoopt, maar het is nu niet anders." Daarnaast heeft Diederik een speciale lenzenfiets ingezet om contactlenzen bij de mensen thuis te bezorgen in het geval dat ze vanwege het coronavirus niet naar de stad durven. "Die fiets had ik al aangeschaft, maar dat kwam nu wel heel erg van pas." De elektrische fiets blijft Diederik ook na de coronacrisis gebruiken. "Mensen zitten vaak met parkeren in de stad, dit is daarmee een mooie oplossing."

Maatregelen
Diederik van der Heijden probeert dan ook constant positief te blijven. "Het team heeft de afgelopen tijd heel erg meegedacht, daar ben ik ze heel dankbaar voor." Inmiddels is de winkel weer helemaal up and running en ook lenscontroles worden weer gewoon uitgevoerd. "We hebben er geen plexiglas-winkel van gemaakt, maar we houden ons natuurlijk wel aan de richtlijnen. We proberen zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand te houden én je kan overal in de winkel je handen desinfecteren."

Iedereen welkom
Zo proberen ze de winkel zo veilig mogelijk te maken voor jong en oud. "Onze klantengroep bestaat voor een groot deel uit mensen tussen de 50 en 75 jaar oud. Zij zijn wellicht nog een beetje angstig om de stad in te gaan, maar onze winkel is echt veilig voor iedereen." Mochten klanten het op prijs stellen dan worden er zelfs mondkapjes gedragen tijdens de oogmeting." De optiekzaak werkte al veel met afspraken en dat wordt de komende tijd gewoon voortgezet. "Maar, de deur staat altijd voor iedereen open."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief