Foto:

Onzekere tijd voor bioscoopbezoekers in Roosendaal: Gaat er op 1 juni een bioscoop open?

ROOSENDAAL - Bioscopen mogen per 1 juni de deuren weer openen. Ook de filmzalen in Etten-Leur en Bergen op Zoom van C-Cinema gaan dan weer open, maar de heropening van de bioscoop in Roosendaal is nog onzeker. Het is namelijk nog niet helemaal duidelijk wanneer de gloednieuwe vestiging aan de Nieuwstraat wordt opgeleverd. 


"Op dit moment werken we hard om de boel op orde te krijgen. We mogen per zaal maximaal dertig bezoekers ontvangen. Wie samenkomt, mag naast elkaar zitten. Dit geldt bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen of een koppel", vertelt bioscoopeigenaar Carlo Lambregts. Tussen de andere bezoekers blijven rijen stoelen vrij.

Afstand houden 

In de zalen passen in normale tijden honderden bezoekers. Daardoor is er ruimte genoeg voor de dertig bioscoopgangers om op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te blijven. Pijlen geven de looproutes aan. Medewerkers blijven op zoveel mogelijk afstand van de filmkijkers. Op plekken waar mensen worden bediend hangen spatborden. 

Daarnaast dienen bezoekers van tevoren online een kaartje te kopen. Zij kunnen zelf plekken reserveren. "Je ziet dan een soort dambord op je scherm. Zwarte plaatsen blijven namelijk leeg", legt Lambregts uit. Verder zorgen medewerkers ervoor dat filmkijkers die binnenkomen en naar buitenlopen niet met elkaar in aanraking komen.

Filmaanbod blijft achter

Het filmaanbod blijft in ieder geval achter bij andere seizoenen. "Hollywood heeft de productie van veel films uitgesteld door de coronacrisis. We zien ook dat de lancering van grote films, zoals de nieuwe James Bond is verschoven naar 2021. Kleinere producenten kiezen er voor om hun films direct online te distribueren", vertelt Lambregts. 

Toch is er nog genoeg aanbod om als bioscoop open te gaan. Zo draaien Nederlandse producties wel, zoals de nieuwe versie van Kruimeltje. Ook kunnen eventueel films tegelijkertijd met een vroegere of latere aanvangstijd worden vertoond in de zalen. Op deze wijze kunnen de bioscoophallen toch allemaal open.

Zware tijden

Het zijn voor Lambregts momenteel zware tijden. Ook hij maakt gebruik van de steunmaatregelen van de overheid: "De afgelopen tijd hadden we helemaal geen inkomsten, maar de kosten lopen door." Toch zijn hij en de medewerkers niet bij de pakken neer gaan zitten, maar hebben ze bijvoorbeeld ook de foyers van de bioscopen opgeknapt. 

In Roosendaal blijft het nog even spannend of bezoekers per 1 juni weer kunnen genieten van een bioscoopuitstapje. Als de oplevering iets langer op zich laat wachten, gaat de oude bioscoop aan de Brugstraat die al sinds 1913 in gebruik is, toch nog een paar weken open. 

"Maar dat doen we alleen als de nieuwe bioscoop nog niet open kan, niet voor één of twee dagen", benadrukt Lambregts. Een grote officiële opening zit er deze zomer in ieder geval niet in. Die gaat pas plaatsvinden na de coronacrisis.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES