De opening van zwerfboekenkastje Mooiedingen. FOTO ANNELIJN SUIJKERBUIJK
De opening van zwerfboekenkastje Mooiedingen. FOTO ANNELIJN SUIJKERBUIJK Foto: Annelijn Suijkerbuijk

Kinderzwerfboekenkastje Mooiedingen geopend op Flintdijk

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Omdat de bibliotheken dicht waren de afgelopen tijd en sommige kinderen hun boeken beu waren, staat er sinds 3 weken een kinderzwerfboekenkastje op de Flintdijk. "Lezen is superleuk, goed voor je fantasie en ook nog eens goed voor je taalontwikkeling", aldus initiatiefneemster Annelijn Suijkerbuijk.

Het schijnt zo te zijn dat als er bij je thuis boeken te vinden zijn, dat je dan 3 (!) jaar langer naar school gaat, dus lezen is ook nog eens goed voor je! In het kinderzwerfboekenkastje staan hele leuke en mooie boekjes voor jong en oud. "We hebben nu bijvoorbeeld Dissus van Simon van der Geest, maar ook een boel Disney- en sprookjesboeken. En het leuke is dat je nooit zult weten wat er in het kastje staat, het is altijd een verrassing."

Ook al gaan de bibliotheken weer open, kinderzwerfboekenkast Mooiedingen zal blijven bestaan. Dus kom jij ook een boekje halen en mocht je je kast hebben opgeruimd, de afgelopen tijd, dan mag je ook een boek komen brengen.

Volg www.facebook.com/mooiedingen voor de allerlaatste updates wat betreft de boeken in het kastje! Tot snel op Flintdijk 3.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief